Selecteer een pagina

Na 3,5 jaar gezamenlijke inspanningen op het gebied van verkeersveiligheidsmethodologieën, beleid en praktijkintegratie, project RADAR – Risicobeoordeling op wegen in het Donaugebied Eind november kwam er een einde aan. Het RADAR-project vierde zijn succesverhalen tijdens de slotconferentie die eind september in hybride modus plaatsvond. De conferentie was gericht op 'Streven naar een veiligere infrastructuur voor alle weggebruikers in het Donaugebied' en werd georganiseerd onder auspiciën van het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de EU en in samenwerking met de Strategie van de Europese Unie voor het Donaugebied (EUSDR) – PA1b: Om de mobiliteit en multimodaliteit te verbeteren – weg-, spoor- en luchtverbindingen. De conferentie was een gelegenheid voor verkeersveiligheidsorganisaties en deskundigen om de toekomstige strategische richtingen te bespreken en in kaart te brengen, gericht op de verbetering van de veiligheid van de weginfrastructuur in het Donaugebied voor alle weggebruikers. Het bracht verschillende belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid samen om de resultaten van het RADAR-project onder de aandacht te brengen en de voordelen van een systematische aanpak voor een veiligere weginfrastructuur aan te tonen. Het heeft bijgedragen aan het debat over de prioritering van investeringen in verkeersveiligheid en netwerkbrede verkeersveiligheidsbeoordelingen in het kader van de herziene richtlijn Road Infrastructure Safety Management (RISM) en breder. Bovendien onderstreepte de conferentie de noodzaak om te werken aan de implementatie van zowel de doelstellingen van de Verenigde Naties als de Europese Commissie op het gebied van verkeersveiligheid. Het materiaal van de slotconferentie is beschikbaar HIER.

Aan het einde van het project publiceerde het RADAR-consortium een tijdschrift van 3,5 jaar werken aan het verbeteren van de veiligheid van de wegeninfrastructuur in het Donaugebied en het bijdragen aan veiligere wegen, en het terugdringen van dodelijke en ernstige verwondingen in de Donaulanden. Bovendien bereidden ze een video benadrukken hoe belangrijk het RADAR-project was voor elk deelnemend land.

De hoofdpartner van het RADAR-project was EuroRAP's dochteronderneming European Institute of Road Assessment uit Slovenië (EIRA-EuroRAP). Sommige van de RADAR-projectpartners zijn ook lid van EuroRAP: Automobile and Motorcycle Association of Slovenia (AMZS), Automobielclub van Moldavië (ACM), Automobielclub van Bosnië en Herzegovina (BIHAMK), Bulgaarse Vereniging voor Verkeersveiligheid (BBARS), en General Automoto Club van Tsjechië (UAMK).

EIRA–EuroRAP zet samen met ACM en negen andere projectpartners het werk voort aan een ander project van het Donau Transnationale Programma, genaamd SABRINA – Veiligere fietsroutes in het Donaugebied. Het SABRINA-project bouwt voort op de resultaten die RADAR heeft opgeleverd tijdens zijn naadloze traject naar verkeersveiligheid, door bij te dragen aan een veiliger transportnetwerk en veilige transportmobiliteit, evenals aan veilige bereikbaarheid en mobiliteit in (stedelijke en) landelijke gebieden. De primaire focus van het SABRINA-project ligt op het verbeteren van de veiligheid van de weginfrastructuur voor fietsers, een van de meest kwetsbare weggebruikers. Het project startte in juli 2020 en zal eind 2022 eindigen. Je kunt hun werk volgen op de projectpagina's webpagina en sociale media: Twitteren En Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!