Selecteer een pagina

Een van de belangrijkste snelwegen in Brazilië, de Nova Dutra-concessie die Rio de Janeiro en Sao Paulo met elkaar verbindt, is met succes geveild met een veiligheidsmaatstaf van iRAP en investeringen van $2,73 miljard om de veiligheid van de weg te moderniseren en te verbeteren.

Het publiek-private partnerschap (PPP) zal connectiviteit en toegang bevorderen en maakt deel uit van de International Finance Corporation (International Finance Corporation).IFC) adviesmandaat voor het structureren en aanbesteden van 10 wegconcessies die van cruciaal belang zijn voor het land, met een totaal van ruim 6.000 km.

De BR-116/RJ/SP-concessie is 402 km lang en verbindt de twee grootste stedelijke regio's. Het is de belangrijkste verbinding tussen het noordoosten en het zuiden van het land, die 34 steden doorkruist.

CCR SA. won de veiling met een vooruitbetaling van $322 miljoen.

Het project valt onder de verantwoordelijkheid van EPL – Empresa de Planejamento e Logística SA, Ministério da Infraestrutura en Agencia Nacional de Transportes Terrestres (ANTT), en heeft de financiële steun van de Mondiale infrastructuurfaciliteit en PSPInfra, een partnerschap tussen Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, Braziliaanse Ontwikkelingsbank (BNDES) en IFC om het aanbod van openbare diensten te verbeteren door de ontwikkeling van infrastructuurprojecten in Brazilië in samenwerking met de particuliere sector.

Het nieuws volgt op de aankondiging in mei door de Braziliaanse minister van Infrastructuur van de eerste integratie van iRAP als verkeersveiligheidsmaatstaf op een federale weg, waarbij consortium EcoRodovias/GLP de winnaar is van het contract van R $14 miljard voor de BR-153 over een periode van 35 jaar.

Tijdens het fiscale jaar 2021 heeft IFC $960 miljoen gemobiliseerd in publiek-private partnerschappen in Brazilië. De projecten ondersteunen belangrijke infrastructuursectoren in het land, zoals transport, energie en sanitaire voorzieningen.

Samenwerken, impactinvestering heeft het potentieel om de Businesscase voor veiligere wegen in Brazilië en het financieren van duurzame ontwikkeling in het land, wat de economische groei en betere gezondheidsresultaten bevordert.

Volgens iRAP's Big Data-tool voor vaccins voor wegenMet de wijdverbreide toepassing van goedkope veiligheidsbehandelingen bij onderhoud, doelgerichte investeringen in infrastructuurverbeteringen en veiligere snelheden op het Braziliaanse wegennet kunnen naar schatting 13.708 levens per jaar worden gered als doelstelling 3 wordt gehaald.

Bron afbeeldingen: IFC LinkedIn

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!