Selecteer een pagina

En het is Wegenkijker is het 16e iRAP-geaccrediteerde inspectiesysteem en het eerste ter wereld waarmee gebruikers Star Rating-attributen kunnen coderen op basis van 3D mobiele LiDAR-gegevens.

RoadViewer maakt gebruik van bestaande gegevens die door TomTom zijn vastgelegd als onderdeel van zijn wereldwijde mobile mapping (MoMa)-programma, waarbij jaarlijks zo'n 3 miljoen kilometer aan nieuwe gegevens worden verzameld in meer dan 60 landen.

In plaats van fysieke teams te moeten sturen om wegbeoordelingen uit te voeren met handmatige gegevensverzameling met behulp van video, kan Anditi 'kant-en-klare' MoMa-gegevens uit de archieven van TomTom leveren, waardoor wordt bespaard op personeel, brandstof, emissies en reisrisico's voor de gezondheid en veiligheid. De aanpak maakt het ook mogelijk historische gegevens te onderzoeken die het volgen van prestaties en voor en na Star Rating-onderzoeken met betrekking tot wegverbeteringen kunnen ondersteunen. Datakosten en codeerkosten zijn nog steeds van toepassing.

Het RoadViewer-webportaal maakt het eenvoudig om wegkenmerken te beoordelen en te coderen volgens de wereldwijde iRAP-standaarden. Roadviewer maakt gebruik van mobiele LiDAR die continu wordt vastgelegd en 360 graden beelden die ongeveer elke 8 meter worden vastgelegd en voldoen aan de iRAP-vereisten voor segmentatie in intervallen van 100 meter en de codering van meer dan 50 verkeersveiligheidskenmerken, waaronder rijstrookbreedtes, schouderbreedtes, hellingen, afstand tot bomen, veiligheidsbarrières en elektriciteitspalen.

Naast de handmatige codering van Star Rating-attributen is het RoadViewer-systeem ontworpen om de toekomstige overgang van op video gebaseerde handmatige iRAP-codering naar AiRAP-geaccrediteerde versnelde en intelligente Star Rating-codering te vergemakkelijken, waarbij gebruik wordt gemaakt van mobiele LiDAR en 360-gradenbeelden en bijbehorende AI en machinale leertechnieken.

Roadviewer en de gegevens van het MoMa waartoe het toegang heeft, kunnen ook worden gebruikt bij de ontwikkeling van investeringsplannen voor veiligere wegen, maar ook voor andere doeleinden, zoals de automatische identificatie van wegvoorzieningen, het uitvoeren van veegpadanalyses voor zware voertuigen en het berekenen van brugafstanden voor meer dan -hoogte voertuigen.

iRAP geaccrediteerde leveranciers en inspectiesystemen zullen van cruciaal belang zijn om te voldoen aan de aanbevelingen van het onlangs gelanceerde programma Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid. Het plan beveelt aan dat er functionele classificaties en volledige beoordelingen worden ontwikkeld met behulp van onafhankelijke en geaccrediteerde experts om een minimale veiligheidsnorm van 3 sterren of beter voor alle weggebruikers te garanderen.

Voor informatie over iRAP-accreditatie, inclusief huidige geaccrediteerde leveranciers en inspectiesystemen, klikt u op hier.

Klik op om een Anditi Roadviewer-demonstratievideo te bekijken hier of om meer te lezen bezoek www.roadviewer.market/

Klik op om het TomTom-blog over de nieuwe ontwikkeling te bekijken hier.

Voor informatie over AiRAP, bezoek irap.org/project/ai-rap/

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!