Selecteer een pagina

iRAP, in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Internationaal Centrum voor Journalisten (ICFJ), heeft onlangs vijftig journalisten opgeleid ter ondersteuning van de bevordering van de verkeersveiligheid in de media en de inspanningen van het Second Decade of Action om het aantal verkeersdoden en -gewonden in de wereld tegen 2030 te halveren.

Journalisten spelen een sleutelrol bij het bevorderen van de verkeersveiligheid; zij verspreiden preventieve boodschappen, bevorderen veiliger gedrag en kunnen pleiten voor de politieke wil om prioriteit te geven aan deze kwestie en programma's te bevorderen voor betere wetten en veiliger wegen, voertuigen en systemen.

Met meer dan 3.600 doden en naar schatting 100.000 ernstig gewonden elke dag bij verkeersongevallen spelen de media een belangrijke rol bij het bepalen van de sociale en politieke agenda om dit kritieke volksgezondheidsprobleem aan te pakken.

iRAP Global Program Director Greg Smith en Road Safety Engineer Gabriel Guevara presenteerden journalisten uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika in twee afzonderlijke workshops over “Veiliger wegen als pijler van verkeersveiligheid”. De workshops hadden tot doel de kennis van journalisten te verdiepen over het belang van verkeersveiligheid, infrastructuur, alternatieve mobiliteit en succesvolle praktijkvoorbeelden in de regio's.

Media-experts van ICFJ concentreerden zich ook op het ontwikkelen van de vaardigheden van deelnemers om datagestuurde en meeslepende verhalen te produceren die verband hielden met beleidsmakers.

Het Centrum heeft eerder de mogelijkheid geboden aan 84 journalisten uit 45 landen om deel te nemen aan rapportageprogramma's over verkeersveiligheid. De trainingssessies en mondiale conferenties werken eraan om de kennis van de deelnemers te versterken en hun toegang tot experts uit te breiden met als doel het vergroten van het bewustzijn en het stimuleren van de dialoog rond kritieke – maar onderbelichte – verkeersveiligheidskwesties.

ICFJ-stagiaires hebben meer dan 200 verhalen geproduceerd die het bewustzijn over ondergerapporteerde veiligheidsproblemen hebben vergroot, de publieke dialoog over stedelijke infrastructuur en beleid hebben gestimuleerd en wetgevers hebben betrokken.

Het Centrum heeft ook drie Training of Trainers-series georganiseerd, die hebben geresulteerd in een kerngroep van 30 tot 45 journalistiektrainers die de impact van het programma opschalen naar 15 doellanden uit Amerika, het westelijke deel van de Stille Oceaan, Zuidoost-Azië en Afrika.

iRAP is er trots op het Centrum en de Wereldgezondheidsorganisatie te ondersteunen en samen te werken met journalisten bij het bevorderen van de verkeersveiligheid om wegen met een hoog risico te elimineren. Als we tegen 2030 >75 procent van de reizen via wegen met drie sterren of betere wegen realiseren, kunnen naar schatting jaarlijks 450.000 levens worden gered en zullen er 100 miljoen doden en ernstig gewonden vallen gedurende de twintigjarige levensduur van de behandelingen.

Voor mediatoegang tot het wereldwijd erkende team van experts van iRAP kunt u contact opnemen met Judy Williams, Global Program and Communications Manager via e-mail judy.williams@irap.org.

Meer informatie over het Road Safety Reporting Program van ICFJ is te vinden op https://www.icfj.org/our-work/who-road-safety-reporting

Bron afbeelding: ICFJ

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!