Selecteer een pagina

Als liefdadigheidsinstelling ligt de focus van iRAP op het faciliteren van anderen en het creëren van lokaal geleide programma's en partnerschappen voor impact in 2030. De nieuwste cijfers van 30 juni brengen de groei in activiteiten en investeringen op het gebied van veiliger wegen over de hele wereld in kaart, samen met de focus op capaciteitsopbouw terwijl partners profiteren van online trainingsmogelijkheden om vaardigheden te verbeteren tijdens de COVID-beperkingen.

Uit de cijfers, die tweejaarlijks worden opgesteld, blijkt dat er ruim 38.000 mensen zijn geweest getraind in online cursussen aangeboden in 16 talen, waarvan er vele gratis zijn. 155 leveranciers in 37 landen en zijn er nu 15 inspectiesystemen geaccrediteerd ter ondersteuning van iRAP-specificatieservices. Terwijl we ons verenigen om een wereld te creëren die vrij is van risicovolle wegen als onderdeel van het Tweede Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid, wordt het vermogen van partners om hun eigen nationale RAP-programma's bij te scholen en te ondersteunen ondersteund in een virtuele omgeving waarin ze hun eigen tempo kunnen bepalen.

iRAP-partners over de hele wereld hebben nu meer dan 1,2 miljoen kilometer aan sterrenbeoordelingsbeoordelingen en -ontwerpen uitgevoerd. In de afgelopen zes maanden hebben Cyprus en Ecuador voor het eerst Star Rating-beoordelingen uitgevoerd en er hebben aanzienlijke Star Rating-activiteiten plaatsgevonden in Australië, Mexico, de VS, Zuid-Afrika, Servië, India, Panama, Brazilië, China en Costa Rica. Er zijn ook 81.700 km aan ‘lichte’ sterbeoordelingen behaald met recente activiteiten in Australië en Thailand.

De veiligheid van 730 scholen in 43 landen is beoordeeld met behulp van de Sterrenwaardering voor scholen applicatie die helpt om veiligere schoolreizen te informeren en kwetsbare jongeren te beschermen, waarbij veel scholen nu zijn geüpgraded.

Bekijk hieronder de infographic in het Engels, Spaans en Portugees

Er is wereldwijd in totaal 1,5 miljoen kilometer aan risicokartering voltooid, waarbij in de afgelopen zes maanden 37.000 kilometer aan risicokartering is uitgevoerd, inclusief Spanje, Servië en Kroatië.

Sterbeoordeling voor ontwerp (SR4D) verbetert de veiligheid van wegontwerpen en zorgt ervoor dat deze vóór de aanleg voldoen aan de mondiale standaard van drie sterren of beter. Australië, Bulgarije, Brazilië, de Kaaimaneilanden, Chili, Colombia, Ivoorkust, El Salvador, Kazachstan en Oeganda hebben de afgelopen zes maanden allemaal de veiligheid van hun ontwerpen verbeterd.

Bijna $80 miljard aan investeringen in 58 landen is op veiligheidsinformatie gebaseerd door iRAP-beoordelingen, waarvan $49,3 miljard in de hoge-inkomenslanden en $30,6 miljard in lage- en middeninkomenslanden.

Ruim 28,2 miljoen kilometer aan gegevens is geanalyseerd in de gratis online software van iRAP ViDA gebruikt door 11.388 geregistreerde gebruikers, met nog eens 1 miljoen km verwerkt sinds januari.

Beleidsmaatregelen van 3-sterren of beter, opgesteld door regeringen en instanties over de hele wereld, zijn een voorbeeld van leiderschap op het gebied van verkeersveiligheid en leggen de lat voor veiligere wegen als onderdeel van nationale en lokale verkeersveiligheidsstrategieën. De regeringen van Vietnam, Victoria in Australië en Brazilië, evenals de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (VN/ECE) zijn onlangs toegevoegd aan de lijst van 50 beleidsmaatregelen en richtlijnen met drie sterren of beter die wereldwijd bestaan, inclusief iRAP-statistieken en prestatiedoelstellingen.

iRAP CEO Rob McInerney zei: “Dankzij de donorsteun van de FIA Foundation en de energie en expertise van onze 20.000 partners wereldwijd is iRAP trots om de grote vooruitgang te zien die wordt geboekt bij het elimineren van risicovolle wegen in meer dan 100 landen over de hele wereld.

“We juichen het succes van onze partners toe, zoals blijkt uit deze nieuwste cijfers, en moedigen alle landen aan ambitieus te zijn in hun beleid en programma’s om VN-doelstellingen 3 en 4 om ervoor te zorgen dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter voor alle weggebruikers (Doelstelling 3), en dat in 2030 voor alle weggebruikers ruim 75% wordt gereisd op het equivalent van wegen met drie sterren of beter (Doelstelling 4 ).”

Als we tegen 2030 >75 procent van de reizen via wegen met drie sterren of betere wegen realiseren, kunnen naar schatting jaarlijks 450.000 levens worden gered en zullen er 100 miljoen doden en ernstig gewonden vallen gedurende de twintigjarige levensduur van de behandelingen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!