Selecteer een pagina

Dinsdag 15 juli 2021: Tijdens een online evenement voor 200 internationale bezoekers werd de Stichting Verkeersveiligheid En Ageas Verzekeringen bracht het rapport 'Building Back Safer: Making wegen fit for 2030' uit. 

Belangrijkste punten:

 • Bekijk de volledige lancering hier op Youtube
 • Toegang tot het rapport hier
 • Download antwoorden uit de vraag- en antwoordsessie hier
 • Lees hieronder het volledige persbericht.

De Hon. Minister Charlotte Vere (minister van Wegen, Bussen en Plaatsen) en dr. Suzy Charman (uitvoerend directeur van de Road Safety Foundation) gaven geweldige inzichten in de business case voor veiligere investeringen in wegen, gericht op veiligere en duurzame vormen van mobiliteit en de voordelen voor de gezondheid. systeem.

Nu is het tijd om veiliger terug te bouwen

Het engagement van de G7 om “een betere wereld terug te bouwen” zou moeten beginnen met een belofte om terug te bouwen veiliger om doden en ernstig gewonden op de Britse wegen aan te pakken. Een rapport dat vandaag is gepubliceerd door de Road Safety Foundation en Ageas Insurance zegt dat de pandemie een unieke kans heeft geboden om reispatronen opnieuw vorm te geven en gezondere reiskeuzes te ondersteunen, wat op zijn beurt het aantal slachtoffers zal terugdringen en zal bijdragen aan het bereiken van gezondheid, lichaamsbeweging, netto -doelstellingen voor koolstofneutraliteit en luchtkwaliteit.

Veiliger bouwen: wegen geschikt maken voor 2030 geeft aan dat een veiliger wegennet fundamenteel aansluit bij de gestelde doelstellingen van het kabinet: investeren in infrastructuur, vaardigheden en innovatie; en het nivelleren van elk deel van Groot-Brittannië. Het rapport belicht tien procent van de snelwegen en “A”-wegen die duidelijke investeringsprioriteiten zijn.

Het terugbouwen van veiliger pleitbezorgers voor een veiligere wegeninfrastructuur die faciliteiten voor actief reizen omvat – programma's die een hoog rendement opleveren en het terugdringen van het aantal slachtoffers en het mondiale leiderschap van Groot-Brittannië op het gebied van verkeersveiligheid ondersteunen.

Het rapport wijst op de maatschappelijke verliezen die elk jaar aan verkeersongevallen worden toegeschreven (£33 miljard in 2019). In 2019 werd ongeveer £1,7 miljard van elders in de gezondheidszorgbegroting weggesluisd; dit bedrag is het equivalent van ongeveer 11.000 dubbelbemande ambulances, 61.000 junior verpleegkundigen of 2.400 niveau 3 intensive care-bedden.

 Veiliger terugbouwen vat de investeringsniveaus samen die nodig zijn om de 10% van elk wegennetwerk (strategische en lokale wegen in Engeland, Schotland en Wales) aan te pakken, met het potentieel om het grootste aantal doden en ernstig gewonden per bestede £1 over een periode van twintig jaar te voorkomen. Het toont ook de 10% aan Engelse lokale wegen – per regio – die het beste rendement zouden opleveren, dus de investeringen zijn verspreid over Engeland.

Samen wordt geschat dat deze investeringspakketten van in totaal £1,4 miljard de komende twintig jaar ruim 11.000 dodelijke en ernstige verwondingen kunnen voorkomen, met een gemiddelde baten-kostenverhouding van 3,7.

Portfolio-investeringspakketten per netwerk

Netwerk Lengte (km) Aantal trajecten Investering

Geschat 20 jaar

besparingen op dodelijke en ernstige verwondingen

Engeland        
Strategisch 894 46 £ 254 miljoen 1,638
Lokaal 2,863 447 £ 733 miljoen 7,356
Schotland        
Strategisch 356 10 £ 88 miljoen 491
Lokaal 746 90 £ 188 miljoen 1,332
Wales        
Strategisch 168 11 £ 35 miljoen 219
Lokaal 283 35 £ 64 miljoen 351
Totaal 5,310 639 £ 1.362 miljoen 11,387

Enkele voorbeelden van hoge retourroutes zijn:

Categorie Weg nr. Wegtype en primaire landelijkheid Geschatte investering gerechtvaardigd Geschatte KSI-besparingen (20 jaar) Geschatte baten-kostenverhouding
Engeland Strategisch A27 Enkel landelijk £ 5,4 miljoen 69 5
Schotland Strategisch A85 Enkel landelijk £ 1,7 miljoen 18 4
Wales Strategisch A477 Enkel landelijk £ 3,3 miljoen 28 3
Schotland Lokaal A7 Enkele stedelijke £ 1,7 miljoen 44 11
Wales Lokaal A4161 Gemengde stad £ 3,1 miljoen 25 4
Noordoost Lokaal A193 Enkele stedelijke £ 2,5 miljoen 18 4
Noordwest Lokaal A579 Enkele stedelijke £ 1,4 miljoen 23 7
Yorkshire en de Humber lokaal A625 Enkele stedelijke £ 1,4 miljoen 24 8
Oost-Engeland Lokaal A5141 Enkele stedelijke £ 1,3 miljoen 12 6
East Midlands Lokaal A60 Enkele stedelijke £ 2,2 miljoen 44 10
West Midlands Lokaal A441 Enkele stedelijke £ 2,8 miljoen 28 5
Zuidoost Lokaal A2047 Enkele stedelijke £ 1,3 miljoen 50 18
Zuidwest Lokaal A35 Gemengde stad £ 1,9 miljoen 30 7

Aanzienlijk verbeterde routes – zie tabel bijgevoegd

Er zijn 26 routes die aanzienlijk zijn verbeterd tussen de eerste dataperiode (2014-2016) en de volgende (2017-2019) – een weglengte van bijna 500 kilometer. In de eerdere periode van drie jaar hadden de tien meest significant verbeterde routes een risico dat bijna drie keer zo groot was als in de latere periode van drie jaar. Het aantal dodelijke en ernstige ongevallen op deze routes daalde met tweederde van 557 naar 187. De jaarlijkse waarde van de voorkomen ongevallen bedroeg ruim £50 miljoen, ofwel ruim £110.000 per kilometer weglengte, met een netto contante waarde van bijna £ 800 miljoen over 20 jaar.

Verbeteringen zijn een reeks maatregelen: wegmarkeringen en een betere indeling van kruispunten; de introductie van lagere snelheidslimieten op punten met een hoger risico; en betere voetgangers- en fietsvoorzieningen. Goed zichtbare, door voertuigen geactiveerde borden bij de nadering van Barford Corner nabij Barnard Castle hebben bijvoorbeeld bijgedragen aan een vermindering van 85% in het aantal dodelijke en ernstige ongevallen op dit deel van de A688.

De gegevens uit het rapport zijn gebruikt om de interactieve 'Dangerous Roads Map' te updaten https://dangerousroads.ageas.co.uk/  Dit onthult de meest risicovolle snelwegen en 'A'-wegen van Groot-Brittannië.

 In het voorwoord van het rapport zegt Lord Whitty, voorzitter van de Road Safety Foundation: “Voor ons ligt een unieke kans om de manier waarop we ons verplaatsen opnieuw vorm te geven – om gezondere mobiliteit te plannen – en om onze buurten opnieuw te definiëren om veiliger actief reizen te ondersteunen. Dergelijke veranderingen kunnen ons helpen om in de toekomst minder slachtoffers te maken en tegelijkertijd de doelstellingen op het gebied van gezondheid, lichaamsbeweging, CO2-neutraliteit en luchtkwaliteit te helpen verwezenlijken.

“Dit rapport identificeert een investeringspakket met hoog rendement van £733 miljoen voor lokale ‘A’-wegen in Engeland, met vergelijkbare portefeuilles beschikbaar in Schotland, Wales en op het Strategic Road Network in Engeland.”

In reactie op de bevindingen van het rapport zei Ant Middle, CEO van Ageas; “Hoewel de pandemie de manier waarop we leven en reizen op de korte termijn misschien heeft veranderd, heeft ze de verwoestende impact van verkeersongevallen niet fundamenteel veranderd.

“Laten we niet terugglijden naar het accepteren van de traditionele oorzaken van het verlies van mensenlevens op onze wegen. Laten we van de gelegenheid gebruik maken om een betere transportinfrastructuur op te bouwen met investeringen die gericht zijn op het oplossen van de resterende risicovolle wegen die dagelijks door duizenden mensen worden gebruikt. Laten we veiliger terugbouwen.”

Opmerkingen voor de redactie

Building Back Safer: Wegen geschikt maken voor 2030 is hier onder embargo beschikbaar: https://downloads.roadsafetyfoundation.org/2021_Report/GB_EuroRAP_results_2021_Bulding_Back_Safer_Pre_release_version.pdf en de interactieve kaart is hier: https://dangerousroads.ageas.co.uk/

Een apart persbericht gericht op het Hoofdwegennet is hier beschikbaar: https://downloads.roadsafetyfoundation.org/2021_Report/Major_Road_Network_Press_Release_2021.docx

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de volgende mediateams:

– Stichting Verkeersveiligheid: 020 7808 7997 becky.hadley@hadstrong.com

– Ageas VK: 02380 313147  press.uk@ageas.co.uk

Over Ageas

Ageas is een van de grootste auto- en woningverzekeraars in Groot-Brittannië. Ze maken deel uit van een internationale groep met hoofdzetel in Brussel.

Miljoenen mensen over de hele wereld vertrouwen erop dat Ageas hen beschermt. Ze helpen automobilisten, huishoudens en bedrijven in heel Groot-Brittannië elke dag met als doel mensen te begrijpen en verzekeringen te vereenvoudigen.

Als de op vier na grootste particuliere autoverzekeraar van Groot-Brittannië kent Ageas maar al te goed de impact die incidenten op de weg kunnen hebben op zijn klanten, hun families en vrienden, andere weggebruikers en openbare diensten. Daarom werkt Ageas sinds 2012 samen met de Road Safety Foundation – om de wegen in Groot-Brittannië voor iedereen veiliger te maken.

Ga voor meer informatie over Ageas Insurance naar ageas.co.uk of bekijk de kaart met gevaarlijke wegen op https://dangerousroads.ageas.co.uk/

Over de Stichting Verkeersveiligheid (RSF)

De Road Safety Foundation (RSF) is een Britse liefdadigheidsinstelling, opgericht in 1986, die tot doel heeft verkeerstrauma's te helpen verminderen door gebruik te maken van de Safe System-filosofie door:

 • Het identificeren van investeringspakketten die waarschijnlijk een hoog rendement zullen opleveren en het analyseren van de veiligheidsprestaties van wegen in de loop van de tijd.
 • Het bieden van de aanpak, instrumenten en training die nodig zijn om wegbeheerders te ondersteunen bij het nemen van een proactieve aanpak om verkeersrisico's te verminderen.
 • Onderzoek doen om kennis en beleid te bevorderen.

De afgelopen twintig jaar heeft de liefdadigheidsinstelling bijzondere aandacht besteed aan een veiligere wegeninfrastructuur door de oprichting van het European Road Assessment Program en de ontwikkeling van de International Road Assessment Programme (iRAP) en de bijbehorende protocollen voor het meten van de veiligheid van de infrastructuur. De RSF is verantwoordelijk voor de ondersteuning van het Road Assessment Program in het Verenigd Koninkrijk, en haar werk dient als model voor wat kan worden bereikt, waarbij belangrijk onderzoek en innovatie worden overgenomen in RAP-programma's over de hele wereld.

Onlangs heeft het goede doel:

 • Ondersteunde het Safer Roads Fund van DfT bij het uitvoeren van onderzoeken naar de 50 lokale 'A'-wegen met het hoogste risico in Engeland, het trainen van lokale autoriteiten en het modelleren van de impact van plannen die samen de investeringsportefeuille van £ 100 miljoen vormden
 • Ondersteuning en technisch inzicht geboden aan Highways England in hun SRN-brede iRAP-initiatief
 • Voor het Office of Rail and Road een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de manier waarop Highways England prioriteit geeft aan investeringen om de veiligheidsresultaten op het strategische wegennet te verbeteren
 • Leidde het rapport van de Task Force Oudere Chauffeurs met steun van de overheid om de nationale Strategie voor Oudere Chauffeurs ter ondersteuning van veilig rijden tot op hoge leeftijd te ontwikkelen

Ga voor meer informatie en onze volledige bibliotheek naar roadsafetyfoundation.org

Zoek de Road Safety Foundation op sociale media: De Road Safety Foundation is een Britse liefdadigheidsinstelling die pleit voor het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers door gelijktijdige actie op alle drie de componenten van het veilige wegensysteem: wegen, voertuigen en gedrag.

Ga voor meer informatie naar www.roadsafetyfoundation.org @SafeRoadDesign

 

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!