Selecteer een pagina

Investering in driesterren- of betere wegeninfrastructuur, geleid door de G7 Build Back Better World (B3WHet partnerschap dat deze week werd gelanceerd, heeft een enorm potentieel om levens te redden en de verwezenlijking ervan te ondersteunen VN-doelstellingen 3 en 4.

De opbouw van een betere wereld (B3WPartnerschap is een positief initiatief om tegemoet te komen aan de enorme infrastructuurbehoeften van lage- en middeninkomenslanden en om verkeerstrauma’s aan te pakken – de grootste doodsoorzaak onder jongeren wereldwijd.

De Amerikaanse president Biden en de G7-partners kwamen overeen om het gedurfde nieuwe mondiale B3W-initiatief te lanceren, een waardengedreven, hoogstaand en transparant infrastructuurpartnerschap onder leiding van grote democratieën om de infrastructuurbehoefte van meer dan $40 biljoen in de ontwikkelingslanden te helpen verkleinen, die nog is verergerd door de COVID-19-pandemie.

Via B3W zullen de G7 en andere gelijkgestemde partners coördineren bij het mobiliseren van kapitaal uit de particuliere sector op vier aandachtsgebieden – klimaat, gezondheid en gezondheidsbeveiliging, digitale technologie, en gendergelijkheid en gelijkheid – met katalytische investeringen van de respectieve instellingen voor ontwikkelingsfinanciering .

CEO van iRAP Rob McInerney zei dat tussen nu en 2030 500 miljoen mensen zullen worden gedood en gewond zullen raken bij verkeersongevallen, waarbij de grootste last zal worden gevoeld in lage- en middeninkomenslanden, waar 90 procent van de dodelijke slachtoffers valt.

“Het tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030 heeft de ambitieuze doelstelling om het ruwe aantal doden en gewonden in het verkeer tegen 2030 te halveren en investeringen in veiliger wegen in ontwikkelingslanden zullen van cruciaal belang zijn.

“Investeringen in driesterren- of betere wegeninfrastructuur, geleid door de B3W Partnerschap heeft een groot potentieel om levens te redden, ondersteund door de wetenschappelijke basis van de mondiale veiligheidsnorm voor infrastructuur En Businesscase voor veiligere wegen.

“Meerjarige partnerschappen om >75% aan reizen op driesterrenwegen of betere wegen voor alle weggebruikers te realiseren, kunnen een win-win-winsituatie zijn voor de gezondheid, de economie en de werkgelegenheid. Investeringen van drie sterren of beter redden levens, besparen geld en creëren banen”, zei hij.

B3W zal een mondiale reikwijdte hebben, van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied tot Afrika en de Indo-Pacific. Verschillende G7-partners zullen verschillende geografische oriëntaties hebben, maar de som van het initiatief zal lage- en middeninkomenslanden over de hele wereld bestrijken.

Bij de aankondiging van het partnerschap hebben de G7-partners een gezamenlijke visie op de mondiale infrastructuurontwikkeling uitgedrukt en de leidende beginselen van B3W onderschreven:

  • Waardengedreven. De ontwikkeling van infrastructuur die op een transparante en duurzame manier wordt uitgevoerd – financieel, ecologisch en sociaal – zal leiden tot betere resultaten voor de ontvangende landen en gemeenschappen. We zullen landen een positieve visie en een duurzame, transparante financieringsbron bieden om in hun infrastructuurbehoeften te voorzien.
  • Goed bestuur en sterke normen. Hoge normen zijn steeds belangrijker geworden in een tijd waarin regeringen worstelen met complexe beslissingen over de manier waarop ze de klimaatverandering moeten aanpakken, lokale economieën moeten opbouwen, schaarse financiering kunnen sturen en de werkgelegenheid op een inclusieve manier moeten stimuleren. Wij streven ernaar om burgers van ontvangende gemeenschappen de langetermijnvoordelen te bieden die zij verwachten en verdienen van infrastructuurprojecten. Onze inspanningen zullen worden geleid door hoge normen en principes, zoals die worden gepromoot door het bijgewerkte Blue Dot Network, met betrekking tot het milieu en klimaat, arbeids- en sociale waarborgen, transparantie, financiering, bouw, anticorruptie en andere gebieden.
  • Klimaatvriendelijk. De investeringen zullen worden gedaan op een manier die consistent is met het behalen van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.
  • Sterke strategische partnerschappen. Infrastructuur die wordt ontwikkeld in samenwerking met degenen die ervan profiteren, zal langer meegaan en meer ontwikkelingsimpact genereren. Infrastructuur die in het kader van de B3W wordt gecreëerd, zal worden ontwikkeld door middel van overleg met gemeenschappen en het beoordelen van lokale behoeften als echte partners. We zullen samen als G7, en met anderen, een taskforce oprichten om onze inspanningen te coördineren, te harmoniseren en onze impact en reikwijdte te vergroten.
  • Mobiliseer particulier kapitaal via ontwikkelingsfinanciering. Status quo financiering en financieringsbenaderingen zijn ontoereikend om de enorme infrastructuurkloof in lage- en middeninkomenslanden aan te pakken. We zijn vastbesloten om de ontwikkelingsfinancieringsinstrumenten die ons ter beschikking staan uit te breiden om een aanzienlijke toename van particulier kapitaal te ondersteunen en te katalyseren om tegemoet te komen aan de infrastructuurbehoeften. Investeringen in infrastructuur door een verantwoordelijke en marktgestuurde particuliere sector, gecombineerd met hoge normen en transparantie in de publieke financiering, zijn van cruciaal belang voor de effectiviteit en duurzaamheid van de ontwikkeling op de lange termijn.
  • Het vergroten van de impact van multilaterale overheidsfinanciën.  Multilaterale ontwikkelingsbanken en andere internationale financiële instellingen (IFI's) hebben strenge normen ontwikkeld voor projectplanning, implementatie, sociale en ecologische waarborgen, en analytisch vermogen. We zullen samenwerken met de IFI's om hun katalytische impact te vergroten en de mobilisatie van kapitaal – zowel publiek als privaat – te vergroten dat nodig is voor impactvolle en duurzame investeringen in infrastructuur.

VN-doelstellingen 3 en 4 houden onder meer in dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter voor alle weggebruikers (doelstelling 3), en dat meer dan 75% van het verkeer plaatsvindt op het equivalent van wegen met drie sterren of beter voor alle weggebruikers tegen 2030 (doelstelling 4). Als we tegen 2030 wereldwijd >75% aan reizen op wegen met drie sterren of betere wegen bereiken, zullen naar schatting jaarlijks 450.000 levens worden gered, evenals 100 miljoen levens en ernstige verwondingen gedurende de twintigjarige levensduur van de behandelingen. Gerichte investeringen in veilige wegen door alle landen van 0,1-0,2% bbp per jaar tot 2030 zullen dit ongelooflijke resultaat ontsluiten met $8 aan voordelen voor elke geïnvesteerde $1.

Voor meer informatie:

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!