Selecteer een pagina

iRAP heeft met trots de Private Infrastructure Development Group ondersteund (PIDG)'s Safety Day-campagne op 28 april om de toepassing van de VN-doelstellingen voor driesterren- of betere wegen voor alle weggebruikers te ondersteunen en de investeringen in infrastructuur te vergroten voor ontwikkelingsimpact in de armste en meest kwetsbare landen op aarde.

PIDG is een innovatieve organisatie voor de ontwikkeling en financiering van infrastructuur, gefinancierd door zes nationale overheden (VK, Nederland, Zwitserland, Australië, Zweden en Duitsland) en de International Finance Corporation. Haar missie is om te opereren aan de grens van de infrastructuurontwikkeling in lage-inkomenslanden en fragiele staten om armoede te bestrijden. PIDG biedt leiderschap, ontwikkelingscapaciteit, financiering en financieringsoplossingen gedurende de hele projectcyclus ter ondersteuning van de infrastructuurvoorziening die resulteert in een hoge ontwikkelingsimpact en die de lokale capaciteit ontwikkelt.

In overeenstemming met de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk benadrukte de PIDG-campagne voor de Veiligheidsdag de wederzijdse betrokkenheid van medewerkers bij het leveren en demonstreren van veilige werkomgevingen voor alle belanghebbenden, inclusief werknemers, partners en aannemers in de gemeenschappen waarin zij actief zijn. Omdat verkeersongevallen wereldwijd de grootste doodsoorzaak onder jongeren zijn, is veilig wegenontwerp een van de prioritaire thema's van de dag.

iRAP ondersteunde de campagne met videoberichten waarin de cruciale rol van veilig wegenontwerp werd gepromoot en strategische investeringen in driesterren- of betere infrastructuur voor alle weggebruikers om levens te redden en sterkere en veiligere economieën te ondersteunen.

Rob McInerney, CEO van iRAP, vertelde hoe de verbetering van de specificaties van infrastructuurprojecten en de raamwerken voor impactmonitoring systematisch de last van verkeerstrauma's zullen verminderen en de inzet van PIDG zullen ondersteunen om de verwezenlijking van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te ondersteunen.   

“Nieuwe wegen moeten worden aangelegd met een minimum van drie sterren of beter voor alle weggebruikers, en de geschatte sterbeoordeling voor en na; schattingen van het aantal dodelijke slachtoffers en gewonden en de economische voordelen die zijn gerapporteerd voordat met de bouw werd begonnen.

“Lagere snelheden en een voetpad en veilige oversteekplaats in een dorp. Scheiding van snelverkeer en veilige bermen op een hogesnelheidslandweg. Veilig kruispuntontwerp met voordelige tafelontwerpen of rotondes. Allemaal eenvoudige en bewezen interventies die levens zullen redden en armoede helpen bestrijden. Allemaal behandelingen die een resultaat van drie sterren of beter opleveren voor voetgangers, fietsers, motorrijders en inzittenden van voertuigen en een erfenis van veiligere wegen nalaten voor toekomstige generaties”, zei hij.

PIDG heeft sinds 2002 $33,2 miljard gemobiliseerd van investeerders uit de particuliere sector en instellingen voor ontwikkelingsfinanciering. 209 miljoen mensen hebben toegang tot nieuwe of verbeterde infrastructuur en er zijn 250.000 langetermijnbanen gecreëerd.

De heer McInerney zei dat voor landen waar PIDG investeert de kosten van verkeerstrauma vaak hoger zijn dan 5% van het nationale bbp. 

“We kunnen het ons simpelweg niet veroorloven gloednieuwe 1- en 2-sterrenwegen aan te leggen. Waar het onze bedoeling is om infrastructuur te bieden die economische empowerment en kansen mogelijk maakt, is het een sociale en economische noodzaak om ervoor te zorgen dat de wegen drie sterren of beter zijn voor alle weggebruikers”, zei hij.

“We zijn verheugd om samen te werken met PIDG en hun toonaangevende werk op deze Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk te ondersteunen.”

Bekijk hoe Rob McInerney, CEO van iRAP, enkele vragen beantwoordt via onderstaande video

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!