Selecteer een pagina

Beeldcredits: Australische automobielvereniging

Het parlementslid Catherine King, minister van Infrastructuur, Transport, Regionale Ontwikkeling en Lokaal opende vandaag het Roads Australia Transforming Transportation-evenement en kondigde een aanzienlijke investering in de wegeninfrastructuur aan om de zorgwekkende toename van verkeerstrauma’s in heel Australië aan te pakken.

Er is een federale toezegging van $120 miljard om gedurende tien jaar te investeren met $18,8 miljard in 2023. Als onderdeel van deze investering is er een focus op veiligheid, inclusief $150 miljoen in het black spot-programma en een verhoging van de wegen van de lokale overheid naar herstelfinanciering tot $1 miljard een jaar.

Veelbetekenend is dat de minister vandaag heeft aangekondigd dat de financiering een investering van $21m in de Nationale Verkeersveiligheidsdatahub zal omvatten, en dat ook de nationale financieringsovereenkomst gegevensverstrekking zal omvatten.

Deze gegevens zullen besluitvormers in staat stellen middelen effectiever toe te wijzen en zich te richten op gebieden met een hoog risico.

Met een nationale beleidsdoelstelling om 80% aan reizen op 3-sterrenwegen of betere wegen te realiseren, zal deze transportinvestering van cruciaal belang zijn voor het redden van levens.

De AusRAP partners verzamelen nieuwe Star Rating-gegevens in het hele land met investeringsplannen die klaar staan om die investering te helpen optimaliseren en het aantal geredde levens per bestede dollar te maximaliseren.

Felicitaties aan de Australische regering.

Klik hier voor meer informatie over AusRAP

Lees hier het persbericht van minister Koning

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!