Selecteer een pagina

iRAP was verheugd om in februari deel te nemen aan een belangrijke workshop van de Southern African Development Community (SADC) Alliance of NGOs for Road Safety.

De SADC Alliantie van NGO's is een vrijwillige vereniging zonder winstoogmerk die tot doel heeft een netwerkplatform op te zetten, regionale verkeersveiligheidsactiviteiten te coördineren, lokale capaciteit op te bouwen en op te treden als de stem van NGO's die binnen de Zuid-Afrikaanse regio actief zijn om de verkeersveiligheid te bevorderen. De alliantie bestaat uit 17 NGO's die 11 van de 16 SADC-lidstaten vertegenwoordigen.

Minh Vo en Shanna Lucchesi van iRAP presenteerden verder Sterrenwaardering voor scholen, CycleRAP  en de App voor jeugdbetrokkenheid (YEA), en gedeeld belangrijke gegevens en inzichten om NGO-leden te ondersteunen bij het bevorderen van de veiligheid van lopen en fietsen in hun land.

SADC-leden werken eraan om hun regeringen, lokale autoriteiten en belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid aan te moedigen zich in te zetten voor het elimineren van wegen met een hoog risico en de iRAP-methodologie. hulpmiddelen En opleiding hiervoor waardevolle, op bewijs gebaseerde ondersteuning bieden.

iRAP Safer Journeys Lead voor Afrika Nathalie Chiavassa zei: “SADC is een regionale economische gemeenschap die tot doel heeft duurzame en rechtvaardige economische groei en sociaal-economische ontwikkeling in de lidstaten te bevorderen. (Angola, Botswana, Comoren, Democratische Republiek Congo, Eswatini, Lesotho, Madagaskar, Malawi, Mauritius, Mozambique, Namibië, Seychellen, Zuid-Afrika, Tanzania, Zambia en Zimbabwe)

“NGO's spelen een cruciale rol bij het lobbyen voor en implementeren van verkeersveiligheidsinitiatieven in hun gemeenschappen. Ze worden vaak opgezet door gewone burgers die inspelen op de behoeften die zij om zich heen zien. Ze kunnen leemten bij de overheid opvullen door onmiddellijke oplossingen te bieden, of ze kunnen de besluitvorming beïnvloeden door middel van belangenbehartiging en onderwijs.

“We zijn er erg trots op dat we de SADC Alliantie van NGO’s voor Verkeersveiligheid en de mobilisatie en empowerment van de inspanningen van de leden kunnen ondersteunen, gebaseerd op het bewijs van wat werkt om wegen veiliger te maken,” zei mevrouw Chiavassa.

Voor meer informatie

  • Over de SADC-alliantie van NGO's voor verkeersveiligheid, Klik hier.
  • Over de menselijke impact van verkeersongevallen, hoe veilig de wegen zijn en de business case voor veiligere wegen in de SADC-lidstaten, Klik hier.
  • Voor recent nieuws over iRAP-activiteiten in Afrika, Klik hier.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!