Selecteer een pagina

De reis gaat deze week verder voor ons project “Veilige en inclusieve wegenontwerpen voor Centraal-Azië”, met bijeenkomsten in Oezbekistan en Tadzjikistan, na de projectlancering van vorige week in Kirgizië.

De bijeenkomsten maken deel uit van een nieuwe en transformatieve Economische en Sociale Commissie van de Verenigde Naties voor Azië en de Stille Oceaan (ONTSNAPPEN) project om de normen voor wegontwerp in de regionale economische samenwerking in Centraal-Azië te verbeteren (CAREC) landen, uitgevoerd door iRAP, Oostelijke Alliantie voor veilig en duurzaam transport (EASST), en de Internationale Wegenfederatie (IRF).

Gefinancierd door het Verkeersveiligheidsfonds van de Verenigde Naties (UNRSF), richt het project zich op drie pilotlanden – Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan – en zal de komende 18 maanden een gezamenlijke aanpak volgen om de lokale normen voor wegontwerp nauwgezet te herzien, bij te werken en te verbeteren.

Het projectteam, waaronder iRAP's Global Project Director Julio Urzua en Global Operations Manager Luke Rogers, is naar elk van de pilotlanden gereisd om lokale partners en relevante overheidsinstanties te ontmoeten om het project te introduceren en de lokale behoeften op het gebied van wegenontwerp en mobiliteit te onderzoeken. .

Met de focus op Oezbekistan vonden bijeenkomsten plaats in Tasjkent en Samakand:

En gevolgd in Dushanbe, Tadzjikistan:

Bij de lancering van het project, Ulaan Sultanovzei adjunct-directeur van het Kirgizische wegvervoerproject onder het ministerie van Transport en Communicatie: “We verwelkomen dit project met groot enthousiasme. Momenteel gebruiken we in ons werk zowel oude als nieuwe normen op het gebied van wegontwerp. We moeten deze normen herzien en verfijnen, terwijl we ook nieuwe standaarddocumenten voorbereiden die alle kwesties behandelen, inclusief veiligheid en inclusiviteit voor kwetsbare weggebruikers.”

De wereldwijde projectdirecteur van iRAP Julio Urzua zei: “Dit project is een geweldige demonstratie van partnerschap en samenwerking voor een veiliger wegenontwerp tussen internationale partners, experts en lokale teams van de ministeries van Transport, ontwerpinstituten, politie en lokale NGO’s uit de drie deelnemende landen.”

Lees meer over het project en bekijk de foto's van de lancering van Kirgizië hier.

Volg het projecttraject op socials met #SafeRoads4CAREC.

Belangrijke leden van het projectteam Dmitry Sambuk, adjunct-directeur, EASST; Luke Rogers, Global Operations Manager, iRAP; Julia Funk, Senior Programmamanager Senior en Hoofd Statistiek, IRF; en Julio Urzua, Global Project Director, iRAP

Afbeeldingen tegoed: EASST

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!