Selecteer een pagina

iRAP was er trots op om trainingen te ondersteunen die onlangs in Kirgizië zijn gegeven als onderdeel van de CAREC-cursus verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit.

De vijfdaagse cursus, die officieel werd geopend door de vice-minister van Transport en Communicatie van Kirgizië, maakt deel uit van een breder programma ontwikkeld door de Asian Development Bank (ADB) en het CAREC Instituut in samenwerking met het Global Road Safety Partnership ( GRSP) en de Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport (EASST) om verkeersveiligheidscapaciteit op te bouwen onder overheidsprofessionals vanuit het CAREC-programma.

Gericht op de implementatie van de CAREC Regionale Verkeersveiligheidsstrategie (2017 – 2030) en het Mondiale Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021 – 2030, behandelt de cursus best practice-benaderingen voor het ontwerpen en bouwen van veiligere wegen, inclusief het belang van effectieve gemeenschapszin. betrokkenheid bij de ondersteuning van infrastructuurverbeteringen en het toepassen van op bewijs gebaseerde interventies in nationale en lokale rechtsgebieden in de CAREC-regio.

De cursus is ontwikkeld voor een Centraal-Aziatisch publiek – met deelnemers van overheidsinstanties in Azerbeidzjan, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan – en is gebaseerd op goede praktijken via lokale en internationale casestudies, waaronder bezoeken ter plaatse aan succesvolle verkeersveiligheidsinterventies in Bishkek . Er zal ook worden gekeken naar mogelijkheden om datasystemen voor verkeersveiligheid te verbeteren en kennis op te bouwen over voertuigveiligheidstechnologieën.

Bij de opening van de cursus zei viceminister Yrysbek Bariev: “Het onderwerp van de cursus is echt heel serieus en belangrijk. Ik vind dat dit soort evenementen vaker georganiseerd moeten worden. Ik hoop dat een belangrijk aspect van het seminar de uitwisseling van werkervaring en praktische analyse van het stellen van grootschalige doelen en strategieën zal zijn om de CAREC-verkeersveiligheid te garanderen. We moeten samenwerken en leren hoe we wegen veilig kunnen maken en voortijdige sterfgevallen en invaliditeit van mensen en, in de eerste plaats, van kinderen kunnen voorkomen. De cursus van vandaag is een goed platform voor het ontwikkelen en overeenkomen van gemeenschappelijke benaderingen voor het oplossen van de problemen van CAREC-verkeersveiligheid.”

Blaise Murphet, GRSP, merkte op: “De cursus heeft een ongelooflijke kans geboden om regeringsleiders uit de landen te ontmoeten en in contact te komen en te bespreken hoe ze hun momentum kunnen voortzetten om het transport voor iedereen veilig en duurzaam te maken. Veel lof voor onze deelnemers voor hun open debat, discussie en bijdragen.”

Uit gegevens uit het recente Global Status Report on Road Safety blijkt dat het aantal verkeersdoden in de elf CAREC-landen weliswaar over het algemeen daalt, maar nog steeds 10% hoger is dan het mondiale gemiddelde en twee keer hoger dan het gemiddelde voor de Europese regio.

iRAP schat de economische kosten van deze tragedies voor de hele regio op ongeveer $30 miljard dollar per jaar. Investeren in verkeersveiligheid en het toepassen van de Safe System-aanpak zijn cruciaal voor het ondersteunen van duurzame ontwikkeling en het redden van levens.

De CAREC (Regionale Economische Samenwerking in Centraal-Azië) is een partnerschap van 11 landen en ontwikkelingspartners die samenwerken om de ontwikkeling te bevorderen door middel van regionale samenwerking.

Zie de cursusinhoud hier.

Zie berichtgeving in de lokale pers hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!