Selecteer een pagina

Deze week vinden de eerste bijeenkomsten plaats in Kirgizië als onderdeel van een transformatief project om de normen voor wegontwerp in de regionale economische samenwerking in Centraal-Azië te verbeteren.CAREC) landen – een nieuwe Economische en Sociale Commissie van de Verenigde Naties voor Azië en de Stille Oceaan (ONTSNAPPEN) project dat wordt uitgevoerd door iRAPOOST, en de Internationale Wegfederatie (IRF).

Gefinancierd door het Verkeersveiligheidsfonds van de Verenigde Naties (UNRSF), richt het project zich op drie pilotlanden – Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan – vanuit de CAREC-regio. In de loop van de komende 18 maanden zal het project een gezamenlijke aanpak volgen om de lokale wegontwerpnormen nauwgezet te herzien, bij te werken en te verbeteren.

Het projectteam reist deze maand naar elk van de pilotlanden om lokale partners en relevante overheidsinstanties te ontmoeten om het project te introduceren en de lokale behoeften op het gebied van wegenontwerp en mobiliteit te onderzoeken.

Deze week een ontmoeting met het projectteam in Kirgizië, Ulaan Sultanovzei adjunct-directeur van het Kirgizische wegvervoerproject onder het ministerie van Transport en Communicatie:

iRAP's Global Project Director Julio Urzua en Global Operations Manager Luke Rogers zijn ter plaatse in Kirgizië om de training en technische uitvoering van het project te ondersteunen.

“Dit project is een geweldige demonstratie van partnerschap en samenwerking tussen internationale partners, experts en lokale teams van de ministeries van Transport, ontwerpinstituten, politie en lokale NGO’s uit de drie deelnemende landen,” zei de heer Urzua.

“Er is een reële behoefte aan consistentie in het ontwerp van verkeersremmende maatregelen en andere voorzieningen voor kwetsbare weggebruikers, zoals schoolzones, dorpspoorten en oversteekplaatsen voor voetgangers, zodat automobilisten, voetgangers en de lokale gemeenschap deze verkeersveiligheidskenmerken kunnen identificeren. en duidelijk begrijpen hoe ze moeten worden gebruikt.

Het beoogde resultaat van dit project zal duidelijke richtlijnen opleveren voor internationale beste praktijken bij het ontwerpen van verschillende tegenmaatregelen voor de verkeersveiligheid die momenteel niet zijn opgenomen in de nationale ontwerpnormen of niet consistent worden geïmplementeerd in de deelnemende landen. De heer Rogers voegde eraan toe.

Gegevens uit de recente Mondiaal statusrapport over verkeersveiligheid onderstreept een aanhoudende zorg: terwijl de aantal verkeersdoden in de elf CAREC-landen over het algemeen afneemt, is dat nog steeds het geval 10% hoger dan het mondiale gemiddelde, en het dubbele van het gemiddelde voor de Europese regio.

Het aanleggen van veiligere en inclusievere wegen is van cruciaal belang voor het verwezenlijken van de mondiale doelstellingen het aantal verkeersslachtoffers tegen 2030 met 50% verminderen. Veilige weginfrastructuur is een essentieel onderdeel van de Safe System-aanpak en het verbeteren van ontwerpnormen wordt als prioriteit benadrukt door zowel het Mondiaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid (2021-2030) als de CAREC Regionale Verkeersveiligheidsstrategie (2017-2030). ).

In samenwerking met multilaterale ontwikkelingsbanken en de relevante overheidsinstanties van elk proefland zal het project de nationale (GOST-SNiP) ontwerpnormen herzien en updates aanbevelen die aspecten van veilig wegontwerp binnen de nationale normen omvatten – werkend aan de ontwikkeling van A nieuwe regionale standaard dat aansluit bij de Global Road Safety Targets en internationale best practices voor veilig wegontwerp.

Door het opnemen van een focus op voetgangers, fietsers en dergelijke kwetsbare weggebruikerszullen de verbeterde ontwerpnormen die in dit project zijn gecreëerd ook verschillende complementaire ontwikkelingsdoelstellingen ondersteunen, waaronder verbeterde toegankelijkheid en inclusiviteit, promoten duurzame steden, koolstofarme transportoplossingen en een goede gezondheid en welzijn. Het project zal ook tot doel hebben de capaciteit van de wegontwerpers in de drie landen op te bouwen met het oog op een veiliger wegenontwerp.

Afbeeldingencredits: EASST en IRF

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!