Selecteer een pagina

Afbeelding tegoed: Stichting AIP

Het volgende artikel komt oorspronkelijk uit de Stichting AIP 

GIA LAI, YEN BAI en HO CHI MINH CITY, Vietnam – 15 maart 2024

Ons innovatieve Big Data verkeersveiligheidsprogramma, AI&Me: jongeren sterker maken voor veiligere wegenheeft jongeren positief betrokken om hun stem te verheffen voor veilige mobiliteit in heel Vietnam. Van december 2023 tot februari 2024 was het team van de AIP Foundation er trots op om de programmaresultaten en hoogtepunten te delen met overheidsbelanghebbenden en partners in Yen Bai, Gia Lai en Ho Chi Minh-stad.

Jongeren in heel Vietnam empoweren

Terwijl het AI&Me-programma zich in de drie steden voltooit, vieren we de volgende resultaten: er zijn meer dan 20.000 pins gescoord om gebieden met een hoog risico aan te duiden met behulp van de Youth Engagement App, en meer dan 1.800 jonge studenten hebben verkeersveiligheidsvaardigheden geleerd. Programmaresultaten laten ook zien dat re- en post-interventieonderzoeken onder 1.468 jongeren een toename van kennis, houding en gedrag aantoonden van respectievelijk 55.8% naar 82%, 42.1% naar 58.6% en 39.6% naar 57.1%.

Succesvolle resultaten delen met overheidspartners

De AI&Me-resultaten omvatten 106 scholen met het hoogste risico op basis van Big Data-screening, de Youth Engagement App en de beoordelingsresultaten van Star Ratings for Schools en voorgestelde oplossingen voor deze 106 scholen om de sterrenbeoordeling te verbeteren en de risicoscores te verlagen. 98 scholen van de 106 scholen die uit de Big Data-screening zijn geïdentificeerd, hebben 1-2 sterren voor de hoofdingang van de school (84 scholen met 1 ster – 3 scholen delen locatie met andere scholen, 11 scholen met twee sterren). Met behulp van wetenschappelijk onderbouwd onderzoek naar de impact ervan op de veiligheid wordt een sterbeoordeling berekend op spotlocaties, waar 1 ster het minst veilig is en 5 sterren het veiligst.

De bijeenkomsten waren een gelegenheid om de resultaten te integreren in het Burgerportaal (een overheidswebsite) van elke provinciale overheid. De regering heeft op basis van de bevindingen en aanbevelingen blijk gegeven van een aanzienlijk engagement om deze scholen te verbeteren.

AI for Good: Big Data gebruiken om levens te redden op de wegen in Vietnam

Het driejarige AI&Me: Empowering Youth for Safer Roads-programma van de AIP Foundation wordt ondersteund door Fondation Botnar – een Zwitserse filantropische stichting die zich inzet voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van jongeren die in steden over de hele wereld wonen – en door de FIA Foundation, Anditi en de International Road Assessment Programme (iRAP). De Verkeersveiligheidscommissies en het Ministerie van Onderwijs en Vorming van alle drie de provincies ondersteunen de lancering van de app in hun gebieden.

De afgelopen jaren is big data-technologie gebruikt om de verkeersveiligheid te transformeren door middel van voorspellende analyses door historische gegevens te evalueren om gebieden met een hoog risico aan te wijzen. Met deze kaarten kunnen autoriteiten preventieve maatregelen nemen voordat er slachtoffers vallen.

Nuttige bronnen:

  • Voor meer foto's van de workshops kunt u klikken hier.
  • Klik op om de AI&Me-muziekvideo van Datmaniac te bekijken hier.

Lees het originele artikel van Stichting AIP hier

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!