Selecteer een pagina

Een Rapport van de Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB). onthult dat een groot verkeersveiligheidsproject in Shaanxi, China, het aantal doden met 33% en het aantal gewonden met 53% heeft verminderd op 850 km wegen. Dit vertaalt zich in 32 levens en 868 gewonden die jaarlijks worden bespaard.

Dit indrukwekkende resultaat viel samen met een toename van 22% in het aantal verplaatsingen door huishoudens op de projectwegen en werd bereikt door de lengte van de weg met een score van 3 sterren of beter te vergroten met 52%.

Het Shaanxi Mountain Road Safety Demonstration Project, ter waarde van $344 miljoen dollar, voltooid in 2020, werd geïmplementeerd door de Shaanxi Provincial Transport Department en ADB, waarbij iRAP en ChinaRAP* technische ondersteuning boden.

De belangrijkste uitkomsten waren:

  • Sterfgevallen: gedaald van 96 naar 64 per jaar (-33%)
  • Blessures: gedaald van 1.636 naar 768 per jaar (-53%)
  • Lengte beoordeeld met 3 sterren of beter: +52% (27% tot 59%)

Verbeteringen aan de wegen omvatten herschikkingen, verharde bermen, veiligheidsbarrières, verlaagde snelheidslimieten, verkeersremmende maatregelen en oversteekplaatsen voor voetgangers.

Naast de wegverbeteringen namen meer dan 200 professionals deel aan trainingen op het gebied van ontwerp en management van verkeersveiligheid, en namen 2.400 studenten, docenten, ouders en bewoners deel aan veiligheidseducatieactiviteiten.

iRAP Global Program Director Greg Smith zei: “Een belangrijk kenmerk van het Shaanxi-project is dat het veiligheid tot de primaire focus van deze grootschalige infrastructuurinvestering heeft gemaakt”.

“Voor het eerst in een groot door ADB gefinancierd project konden wegontwerpers de iRAP-methodologie gebruiken om de reële veiligheidsimplicaties van hun ontwerpbeslissingen te voorspellen.”

“Het project, dat met succes werd gecoördineerd tussen transportbureaus, verkeerspolitie en scholen, is een model dat andere provincies en landen kunnen repliceren.”

“Het project profiteerde van technische begeleiding van het Research Institute of Highway (RIOH) als onderdeel van het nationale 'Highway Safety to Cherish Life'-programma, dat hielp een gunstige omgeving te creëren waarin autoriteiten verbeterde veiligheidsbehandelingen konden implementeren. Het was ook een van de eerste projecten waarbij onlangs vrijgegeven normen voor veiligheidsbarrières voor plattelandswegen werden gebruikt”, zei hij.

Het project bouwde voort op eerdere basisveiligheidsbeoordelingen van wegen door het ChinaRAP-team met steun van de Wereldbank Mondiale Verkeersveiligheidsfaciliteit (GRSF) En Bloomberg Filantropieën.

* ChinaRAP, opgericht in 2007, is een partnerschap tussen het Research Institute of Highway (RIOH), het Ministerie van Transport (MOT) en het International Road Assessment Program (iRAP).

Voor meer informatie, Klik hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!