Selecteer een pagina

Felicitaties aan Tianjin voor het behalen van de Prijs Duurzaam Transport 2024 (STA) erkenning van de inspanningen van de stad om het niet-gemotoriseerde vervoer uit te breiden en de infrastructuur voor loop-, fiets- en openbaarvervoerverbindingen te verbeteren.

Het verbeteringsproject van de stad is het grootste dat wordt ondersteund door de Wereldbank (gemeten naar de waarde van $ en de hoeveelheid geleverde infrastructuur) en is gericht op het verbeteren van straten voor NMT en groene ruimte.

Recent werk bouwt voort op ChinaRAP-beoordelingen en op feiten gebaseerde verbeteringen aan het wegontwerp en de infrastructuur die zijn geleverd als onderdeel van het door de Wereldbank ondersteunde Stedelijk verbeteringsproject van Tianjin in 2015.

Voor en na verbeteringen aan de wegeninfrastructuur – Tianjin Urban Improvement Project

Het afgelopen jaar heeft Tianjin de toegang tot 96 metrostations verbeterd, de veiligheid van kruispunten verbeterd, en een indrukwekkend netwerk van 190 wegen met een totale lengte van 132 kilometer is verbeterd in het straatbeeld, waarbij prioriteit wordt gegeven aan wandel-, fiets- en busverbindingen. Verbeteringen waren onder meer bestratingsupdates en het ontwerp van straatindelingen om NMT-modi te scheiden van motorvoertuigen. Op veel stadswegen werden voorzieningen voor een actievere mobiliteit geïmplementeerd, waaronder fietsenstallingen, vangrails op trottoirs en verbeterde straatverlichting.

Bovendien werd bijna 216.000 vierkante meter aan fietspaden opnieuw geasfalteerd voor een duidelijke scheiding, waarbij 82,4 kilometer aan rails werd geïnstalleerd om de rijstroken van elkaar te scheiden. Meer dan 605.000 vierkante meter aan voetpadennetwerken zijn gerepareerd of aangelegd, en er zijn ruim 3.500 bomen op straatniveau en ruim 280 straatverlichting nieuw geïnstalleerd.

Tianjin is een van de meest bevolkte steden van China, met meer dan 13 miljoen inwoners, en zijn indrukwekkende inspanningen hebben zowel het lokale als het nationale beleid beïnvloed.

De bevindingen uit de onderzoeken, processen en interventies van de stad hebben geleid tot het ontwerp van nationale planningsnormen voor voetgangers- en fietsnetwerken. Deze gevolgen zorgen nu al voor een verandering in het lokale woon-werkverkeer: het modale aandeel van lopen, fietsen en openbaar vervoer samen groeide tot meer dan 70% van het totale aandeel van de vervoerswijze in Tianjin in 2022.

Voor meer informatie:

ChinaRAP en lokale partners aan het werk in de straten van Tianjin (Afbeelding tegoed: ChinaRAP)

Voor en na verbeteringen aan de wegeninfrastructuur – Tianjin Urban Improvement Project (Afbeelding tegoed: iRAP)

Hoofdafbeelding tegoed: STA

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!