Selecteer een pagina

Het Ministerie van Wegvervoer en Snelwegen (MORTH) En Stichting SaveLIFE, ondersteund door Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety (BIGRS), hebben een vrijgegeven Goede praktijken op het gebied van verkeersveiligheid in India het verkennen en documenteren van repliceerbare beste praktijken die impact hebben op het terugdringen van de alarmerende tol aan verkeersongevallen in het land.

Het gebruik van de iRAP-methodologie en -instrumenten om risicovolle wegen in India sinds 2011 te elimineren, staat centraal in het rapport. iRAP wordt erkend als een belangrijke datagestuurde interventie om infrastructuurrisico’s voor en na wegverbeteringen te begrijpen, en om besluitvorming, investeringen en beleid op het gebied van verkeersveiligheid te ondersteunen.

De lokale eigenaar en leiding IndiaRAP-programma ondersteunt sinds de lancering in 2017 het levensreddende werk van verkeersveiligheidspartners in het land – waaronder de overheid, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, verkeersveiligheids-ngo’s, onderzoeksorganisaties en de industrie.

India, met zijn complexe wegdynamiek en hoge sterftecijfers, staat op een kruispunt. Verschillende deelstaatregeringen pakken actief het belangrijke probleem van het terugdringen van het aantal verkeersdoden aan door middel van innovatieve strategieën.

Het rapport belicht goede praktijken, waaronder 13 casestudies in 10 staten.

iRAP-functies in veel hiervan, waaronder:

  • Het Safe Corridor Demonstration Project (SCDP) van Belgaum Yaragatti Highway, Karnataka, registreerde tussen 2015 en 2018 een daling van het aantal sterfgevallen met 54% (Case Study 1)
  • Kazhakoottam-Adoor (SH-1) Safe Corridor Demonstration Project (SCDP), Kerala – registreerde een vermindering van het aantal sterfgevallen met 46% tussen 2013 en 2021 (Case Study 2)
  • Renigunta-Kadapa Stretch (SH-31), Andhra Pradesh (Case Study 5) – registreerde tussen 2012 en 2015 een daling van het aantal sterfgevallen met 22% (Case Study 5)
  • Bharuch-Dehgam Corridor, Gandhinagar-Koba-Indira Bridge, Mehsana Himatnagar Highway, Gujarat – resulteerde in verbeterde veiligheidsnormen (Case Study 8)
  • Uthiramerur – Kannamangalam Corridor (SH 118A) Tamil Nadu Road Sector Project II, Tamil Nadu – resulteerde in verbeterde veiligheidsnormen (Case Study 9)

Het NH 48 (Old Mumbai-Pune Highway) Zero Fatality Corridor (ZFC)-project kent ook een opmerkelijke daling van het aantal dodelijke slachtoffers met 61% tussen 2018 en 2021.

De goede praktijken uit het rapport zijn geselecteerd op basis van specifieke criteria, waaronder een duurzame daling van het aantal verkeersdoden tijdens de implementatieperiode van het project, inspanningen om instellingen voor efficiënt verkeersveiligheidsbeheer te versterken, en de implementatie van robuuste mechanismen in de vier E’s van verkeersveiligheid (Techniek, Onderwijs, , Handhaving en Spoedeisende Hulp).

De inbegrepen interventies zijn gecategoriseerd als corridorgebaseerd, netwerkgebaseerd en staatsgebaseerd, en zijn bedoeld om kant-en-klare werkkennis te bieden ter ondersteuning van replicatie van de interventies in vergelijkbare gebieden met veel crashes in heel India.

Deze nieuwe essentiële, op bewijs gebaseerde referentiegids heeft tot doel de cross-functionele kennisuitwisseling te vergemakkelijken, samenwerkingsacties te bevorderen en de ontwikkeling van verbeterd beleid en betere praktijken te ondersteunen. Het zal de autoriteiten op staats- en stadsniveau in staat stellen beter geïnformeerde initiatieven te ondernemen om de resultaten op het gebied van de verkeersveiligheid te verbeteren.

Om het rapport te downloaden, Klik hier.

Voor meer informatie over het werk van IndiaRAP, Klik hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!