Selecteer een pagina

Beeldcredits: iStock – Rainer Lesniewski

Op 19 juli 2023 opende het Panamese Ministerie van Openbare Werken (MOP) biedingen voor een publiek-privaat partnerschapsproject (PPP) om de Pan-American Highway East, die 246,2 km van Las Garzas de Pacora loopt, te rehabiliteren, te verbeteren en te onderhouden. Panama) naar Yaviza (Darién). Dit is het eerste PPP-project dat dit stadium in Panama bereikt sinds het land in 2019 begon met de implementatie van zijn PPP-programma.

Het project omvat een tweebaansweg met een aanvankelijk verkeersvolume van 10.000 voertuigen per dag en een verwacht volume van 17.000 voertuigen per dag in 2040. De initiële investering wordt geschat op US$286,1 miljoen, met exploitatie- en onderhoudskosten van US$184,1 miljoen en periodieke onderhoudskosten van US$142,1 miljoen.

De regering van Panama herbevestigt, met steun van de International Finance Corporation (IFC), de projectfinancier, haar engagement voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) 3.6 en 11.2, evenals voor het Mondiaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021. -2030, dat tot doel heeft het aantal verkeersdoden en -gewonden terug te dringen met 50%.

Het concessiecontract vereist dat de concessiehouder een verkeersveiligheidsbeoordeling uitvoert om ervoor te zorgen dat de weg aan het begin van de exploitatie- en onderhoudsfase een beoordeling van ten minste drie sterren heeft volgens de iRAP-methodologie. Dit is volledig in lijn met de Global Road Safety Performance Targets 3 en 4.

Het opnemen van verkeersveiligheidsnormen in PPP-contracten is een belangrijke stap in de richting van het terugdringen van het aantal verkeersdoden en -gewonden in Panama. Door van concessiehouders te eisen dat ze aan hoge veiligheidsnormen voldoen, helpt de regering ervoor te zorgen dat de Pan-American Highway East een veilige en betrouwbare weg is voor alle gebruikers.

Door verkeersveiligheidsnormen op te nemen in PPP-contracten helpt de regering van Panama de wegen van het land voor iedereen veiliger te maken.

Volgens iRAP VeiligheidsinzichtenverkennerHet bereiken van meer dan 75 procent van het verkeer op wegen met drie sterren of betere wegen in Panama tegen 2030 zou naar schatting 42.288 doden en ernstig gewonden kunnen besparen gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden, met een economisch voordeel van USD$11,3 miljard voor de economie van het land – $23 voor elke bestede $1.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!