Selecteer een pagina

Origineel artikel gepubliceerd in InMoto.it
Geschreven door: Riccardo Matesic

In het artikel bespreekt Rob McInerney, CEO van iRAP, de rol van iRAP bij het verbeteren van een veiligere wegeninfrastructuur, landen die de iRAP-methodologie en het Star Rating-model hebben omarmd en onze partnerschappen over de hele wereld die zich richten op het gemeenschappelijke doel om levens op onze wegen te redden. .

Het artikel is het tweede deel van een onderzoek naar hoe de Europese wegen veiliger kunnen worden gemaakt voor motorrijders. Dit is een vervolg op het eerder dit jaar gepubliceerde rapport – Veiligere wegen voor motorrijders, geproduceerd door de Zweedse Motorrijdersvereniging (SMC) en de Europese Federatie van Motorverenigingen (FEMA). Een rapport dat voortkomt uit het besef dat het aantal ongevallen met tweewielers in Europa onaanvaardbaar hoog is.

Lees het fragment uit het artikel, met de nadruk op het interview van Rob McInerney hieronder:

Hoe is het sterrenbeoordelingssysteem tot stand gekomen en hoe wijdverspreid is het vandaag de dag in de wereld?

Het Road Assessment Program werd in 1999 in Europa gelanceerd. Voortbouwend op het succes van EuroNCAP probeerde ons programma de intrinsieke veiligheidsprestaties van de weginfrastructuur te meten. Tot nu toe zijn er meer dan 1.500.000 km aan beoordelingen voltooid, in meer dan 125 landen over de hele wereld. En via iRAP-partnerschappen wereldwijd is ruim 90 miljard euro aan wegeninvesteringen veiliger gemaakt‘. (https://irap.org/about-us/where-we-work/)

Welke landen zijn het meest actief?

Spanje, Groot-Brittannië, Kroatië, Portugal, Brazilië, Mexico, Colombia, Australië, India, China, de Filippijnen en Zuid-Afrika. In elk land zijn er gepassioneerde en betrokken professionals die het belang van een veilige infrastructuur voor alle weggebruikers begrijpen. Met behulp van de mondiale standaard iRAP zijn ze in staat een objectieve, op bewijs gebaseerde meting van de veiligheid van de infrastructuur te implementeren. Een maatstaf die nu door de VN-lidstaten is aangenomen als onderdeel van de mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid en het Actieplan Decennium van Verkeersveiligheid 2021-2030. Toonaangevende landen hebben over het algemeen het beleidsdoel gesteld van 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers. En ze hebben de iRAP-beoordeling gebruikt om geoptimaliseerde investeringsplannen te ontwikkelen om financiering te garanderen voor upgrades die levens zullen redden en de kosten van verwondingen zullen verminderen‘. (https://irap.org/policies-into-practice/).

Wat gebeurt er als u uw beoordelingen bekend maakt (vooral als er slechte resultaten met sterbeoordelingen zijn)?

iRAP richt zich op partnerschappen voor levensreddende impact. Eén van onze motto's is dat we pas een leven hebben gered als de weg is verbeterd. Elke iRAP-beoordeling omvat een Safer Roads Investment Plan dat alle kosteneffectieve behandelingen identificeert die het aantal geredde levens kunnen maximaliseren voor elke geïnvesteerde euro. Dus zelfs als de bestaande weg een slechte sterrenwaardering heeft, ligt de kans op verbetering daar waar alle positieve energie en inspanningen op gericht zijn. De noodzakelijke investeringen komen dan iedereen ten goede; omdat ze levens redden, geld besparen en banen creëren. Het sleutelelement van het iRAP-programma,' McInerney concludeert: 'is dat we wereldwijd ruim 25.000 partners met elkaar verbinden.

Aanvullende opmerking: elk land en elk bureau en elke partner is anders en we zien zeker verschillende benaderingen en successen. Geweldige ideeën en successen uit één land kunnen snel worden gedeeld met alle partners om onze kansen te maximaliseren om de SDG en de EU-doelstelling te bereiken om het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden tegen 2030 te halveren en tegen 2050 tot nul te naderen. https://irap.org/latest-news/)

Let op: dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in Italiaans.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!