Selecteer een pagina

Deze eerste samenvatting van het voortgangsrapport is het resultaat van de tijd dat de secretaris-generaal werd uitgenodigd om de Algemene Vergadering te informeren over de implementatie van het Tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021–2030. Het schetst de aanzienlijke vooruitgang die tussen juli 2022 en juli 2023 is geboekt bij het bereiken van de doelstellingen van het decennium. Het behandelt de belangrijkste ontwikkelingen op internationaal, regionaal en landelijk niveau met betrekking tot het Mondiale Plan en zet de weg voorwaarts uiteen in de context van de Agenda 2030. voor Duurzame Ontwikkeling.

Er wordt verwezen naar iRAP onder samenvattend punt 24:

Het afgelopen jaar is in 29 landen uitvoering gegeven aan nieuwe programma's in het kader van de International Road Assessment Programme, waaronder het in kaart brengen van verkeersrisico's, het beoordelen van sterren en het plannen van investeringen in infrastructuur. Uit analyse van het programma blijkt dat zeventig nationale en subnationale verkeersveiligheidsstrategieën en -beleidslijnen nu de in het Mondiale Plan aanbevolen doelstellingen voor het beoordelen van sterren voor de weginfrastructuur omvatten. Ter ondersteuning van de mondiale doelstellingen voor driesterren- of betere wegen voor alle weggebruikers hebben de lidstaten, partners en particuliere tolwegexploitanten de veiligheidsprestaties van naar schatting $100 miljard aan wegeninvesteringen beïnvloed. 

Het volledige rapport is beschikbaar in:

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!