Selecteer een pagina

MEDIABERICHT EMBARGO: 12 september 2023 06.00 uur EST, 11.00 uur Britse tijd, 17.00 uur Vietnam, 20.00 uur Brisbane

Download hier het volledige persbericht 

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie (AI) zullen de sterrenclassificatie van iRAP voor scholen en AiRAP-partnerschappen worden opgeschaald om reizen van drie sterren of beter naar school te bieden en verkeersongevallen aan te pakken die wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak zijn onder kinderen en jongeren.

 Verenigd Koninkrijk, 12 september 2023 - De International Road Assessment Programme (iRAP) ontvangt $2 miljoen dollar aan subsidies en aanvullende steun van de filantropische tak van Google, Google.org, om kinderen een veiligere reis naar school te bieden.

Verkeersongevallen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak onder kinderen en jongeren. Elke dag komen er op de wegen in de wereld meer dan 100.000 mensen om het leven of lopen ze levensveranderende verwondingen op. Om dit probleem aan te pakken streeft de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 3.6 van de Verenigde Naties ernaar om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 te halveren en de lidstaten zijn vrijwillige doelstellingen overeengekomen om de veiligheid van de wegeninfrastructuur te verbeteren tot de iRAP 3-sterren of betere mondiale standaard.

“De AI is ingeschakeld Sterrenwaardering voor scholen partnerschap met Google.org is een mondiale game-changer die duurzame mobiliteit voor jongeren zal ondersteunen en zal bijdragen aan ten minste acht van de Global Goals van de VN”, Dat zegt Rob McInerney, CEO van iRAP. “We weten dat kinderen ongeveer 20 keer meer kans hebben om gedood of gewond te raken op een 1-sterrenweg dan op een 5-sterrenweg. Door kunstmatige intelligentie te gebruiken om risicovolle 1- en 2-sterrenwegen te identificeren die kinderen gebruiken op weg naar school, kunnen we bekende gevaren identificeren en op bewijs gebaseerde upgrades mobiliseren die de levens van kinderen zullen redden.”

Met behulp van AI, satellietbeelden en Street-View-beelden om verkeersveiligheidsrisico’s te detecteren, iRAP, samen met partners Stichting AIP, Anditi en de Universiteit van Zagreb (FPZ, FER), zal een landelijke sterrenbeoordeling geven van de wegeninfrastructuur rond scholen in Vietnam en de upgrades op de scholen met het hoogste risico ondersteunen. De YEA Jeugdbetrokkenheidsapp zal ook worden gebruikt om de perceptie van studenten over de risico's waarmee zij worden geconfronteerd, vast te leggen ter onderbouwing van de besluitvorming.

“Verkeersveiligheid is niet alleen een ondervertegenwoordigde volksgezondheidscrisis, het heeft ook invloed op het vermogen van mensen om toegang te krijgen tot onderwijs, gezondheidszorg, welzijn en werkgelegenheid”, zegt James Bradford, wereldwijd technisch directeur van iRAP. “Met AI en big data maximaliseren we de effectiviteit en efficiëntie van het Star Rating-proces, zodat overheden tijd en middelen kunnen besparen.”

Als liefdadigheidsinstelling is de visie van iRAP een wereld vrij van risicovolle wegen voor alle weggebruikers. Via de wereldwijde sterrenbeoordeling van iRAP voor scholen en AiRAP-partnerschappen het project heeft het potentieel om naar andere landen te schalen en nieuw beleid en investeringen in voetgangersvriendelijke wegen te informeren die vermijdbare schade tot een minimum beperken.

“Onze ultieme droom is om elke weg op aarde een sterrenbeoordeling te geven en ervoor te zorgen dat elke reis veiliger is. Het behalen van de VN-doelstelling voor meer dan 75% reizen op wegen met 3 sterren of betere wegen zal helpen om meer dan 100 miljoen doden en gewonden te besparen gedurende de levensduur van de upgrades. Het partnerschap met Google.org is een grote veilige stap in die richting”, aldus McInerney.

De AI van Google.org voor de Global Goals Impact Challenge maakt deel uit van de bedrijfsbrede inzet van Google om de vooruitgang in de richting van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te helpen versnellen. iRAP is een van de 15 organisaties die steun ontvangen via de $25 miljoen filantropie-uitdaging voor projecten die kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken om de voortgang naar deze doelen te versnellen. Uit de vele ingediende voorstellen zijn er 15 geselecteerd voor financiering. Belangrijk is dat alle projecten open source zullen zijn, zodat andere organisaties op het werk kunnen voortbouwen.

“Elk van de 15 geselecteerde organisaties deelt onze visie op het gebruik van AI om de vooruitgang op het gebied van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te versnellen, en elke organisatie brengt zijn eigen expertise in om de naald te helpen bewegen”, aldus James Manyika, SVP Onderzoek, Technologie en Maatschappij van Google. “We zijn geïnspireerd door de mogelijkheden die zij zien voor de manier waarop AI kan worden ingezet om mensen te helpen maatschappelijke problemen op te lossen, en zijn enthousiast over de collectieve impact die ze de komende drie jaar zullen hebben.”

Schrijf u in voor nieuws om op de hoogte te blijven van de voortgang van dit spannende project hier.

Voor meer informatie:

- Loopt af -

Download hier het volledige persbericht 

Media vragen:

Voor iRAP-project:
James Bradford, Wereldwijd technisch directeur (gevestigd in VK)
Mobiel: +44 7823 322 931 E-mail:james.bradford@irap.org

Rob McInerney, CEO (gevestigd in Brisbane, Australië)
Mobiel: +61 405 493 030 E-mail:rob.mcinerney@irap.org

Phong Le, Country Manager, AIP Foundation (gevestigd in Vietnam)
Mob: +84 98 997 36 89 E-mail:phong.le@aipf-vietnam.org

Shanna Lucchesi, Projectmanager (Portugees en Spaans sprekend)
Mobiel: +351 911 569 543 E-mail:shanna.lucchesi@irap.org

Voor Google-specifieke vragen:

Katharina Williams, Manager Communicatie en Public Affairs
E-mail: kwill@google.com

Over de International Road Assessment Programme (iRAP)

iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen, die de veiligheid van de wegeninfrastructuur in meer dan 170 landen beïnvloedt. iRAP en haar partners werken samen met overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, de industrie, onderzoeksorganisaties, NGO's op het gebied van verkeersveiligheid, de Verenigde Naties en onderzoeksorganisaties om op bewijs gebaseerde hulpmiddelen, training en ondersteuning te bieden om hen te helpen hun wegen veilig te maken. De verkeersveiligheid Star Rating Methodologie van iRAP is gratis te gebruiken en biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Een 1-sterrenweg is het minst veilig en een 5-sterrenweg het veiligst. iRAP werkt samen met partners om: wegen met een hoog risico te inspecteren en sterbeoordelingen, risicokaarten en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen; zorgen voor training, instrumenten en ondersteuning die nationale, regionale en lokale capaciteiten zullen opbouwen en in stand houden; en de verkeersveiligheidsprestaties volgen, zodat financieringsinstanties de levensreddende en economische voordelen van hun investeringen kunnen beoordelen. iRAP en zijn partners beschikken over een sterwaardering van bijna 1,5 miljoen kilometer aan wegen en ontwerpen, en 1.229 scholen, die de veiligheid van $100 miljard dollar aan infrastructuurinvesteringen beïnvloeden.

Bijna 1,8 miljoen km zijn risico's in kaart gebracht en wereldwijd zijn ruim 63.350 mensen getraind. iRAP Veiligheidsinzichtenverkenner (https://irap.org/safety-insights-explorer/) werpt een licht op de menselijke en economische impact van verkeersongevallen, hoe veilig onze wegen zijn, en de business case voor veiligere wegen in landen en in de wereld.

irap.org

Over Google AI voor de Global Goals

In 2015 stelde de VN de Sustainable Development Goals vast, ambitieuze doelstellingen voor een betere en duurzamere toekomst in 2030. Nu we halverwege de doelstellingen zijn, is het duidelijk dat de wereldgemeenschap grote vooruitgang heeft geboekt. Maar de COVID-19-pandemie heeft de vooruitgang in veel opzichten tegengehouden, en we hebben nog een lange weg te gaan. In ons werk met non-profitorganisaties, universiteiten, overheden en anderen hebben we gezien dat AI de tijd en middelen kan verminderen die nodig zijn om vooruitgang te boeken in de strijd tegen enkele van de zwaarste uitdagingen ter wereld. Om deze mondiale doelstellingen te bevorderen, verbindt Google.org zich ertoe de het beste van zijn onderzoek, geavanceerde technologie en $25M aan financiering om de vooruitgang te versnellen.

Google.org heeft een oproep geopend voor financieringsaanvragen die voldoen aan de impactcriteria. Schaalbaarheid en duurzaamheid, haalbaarheid, data en verantwoordelijkheid. Op 12 september werden de succesvolle aanvragers bekendgemaakt en op basis van het type project zal Google.org ondersteuning bieden via een combinatie van financiering, productdonaties en technische expertise.

globalgoals.withgoogle.com/globalgoals/resources

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!