Selecteer een pagina

Van links naar rechts: iRAP Global Projects Director Julio Urzua, minister van Buitenlandse Zaken de heer Phneng Sovicheano, iRAP Global Operations Manager Luke Rogers en RoadKorea Branch Manager Jaebum Seo

Een project “Verbetering van de verkeersveiligheid in Cambodja” is deze week van start gegaan, ondersteund door de Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB), in samenwerking met de Ministerie van Openbare Werken en Transport (MPWT), iRAP en RoadKorea.

Het project heeft tot doel de duurzame en effectieve vermindering van het aantal verkeersdoden in Cambodja te ondersteunen door capaciteitsopbouw en de ontwikkeling van kosteneffectieve verkeersveiligheidsprogramma's.

Het 12 maanden durende project omvat de iRAP-beoordeling van een demonstratiecorridor van 300 km om sterbeoordelingen te produceren om het risiconiveau 'ingebouwd' in de weg voor voetgangers, fietsers, motorrijders en inzittenden van voertuigen te identificeren.

Er zullen ook investeringsplannen voor veiligere wegen worden ontwikkeld ter ondersteuning van investeringen in kosteneffectieve behandelingen om een veiligheidsscore van 3 sterren of beter te bereiken op deze strategisch belangrijke nationale wegen, vooral voor kwetsbare weggebruikers.

Het bezoek van deze week wordt bijgewoond door iRAP's Global Projects Director Julio Urzua en Global Operations Manager Luke Rogers, evenals RoadKorea Branch Manager en iRAP Accredited Practitioner Jaebum Seo. Het omvat een startbijeenkomst, selectie van de corridor voor beoordeling en training van projectpartners, waaronder het lokale ADB-team, ontwerpers en personeel van het ministerie.

Het is waarschijnlijk dat de voor beoordeling geselecteerde wegen deel zullen uitmaken van het Aziatische snelwegennetwerk en de zuidelijke economische corridor van de Greater Mekong Subregio (GMS).

De transportsector speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van groei, werkgelegenheid, gelijkheid en efficiëntie in Cambodja, goed voor 65% van de vrachtbewegingen en 87% van de passagiersbewegingen.

Het rijks- en provinciale wegennet van 16.292 km vormt een aanvulling op een landelijk wegennet van circa 47.910 km.

De meeste wegcorridors in Cambodja zijn geclassificeerd als Klasse III (twee rijstroken) met een beperkt serviceniveau, waardoor een wegvervoersysteem met een hoog risico ontstaat. Verkeersongevallen veroorzaken regelmatig verstoring van het handelsverkeer en het verkeer.

Belanghebbenden in Cambodja kwamen vorig jaar juli bijeen voor een bijeenkomst Workshop Nationaal Overleg Verkeersveiligheid om het Nationale Plan van het land voor het decennium tot 2030 vorm te geven. iRAP wilde graag input leveren.

Door partners geleide iRAP-activiteiten hebben in 2016 al 558 km aan wegen beoordeeld in het kader van het Cambodja-China Friendship Road Safety Project, inclusief N1, N3 en N4. De beoordelingen hebben de veiligheid van USD $77 miljoen aan infrastructuurinvesteringen beïnvloed.

Ook zijn zes scholen beoordeeld met behulp van de iRAP Star Rating voor scholen-applicatie om veiligere schoolreizen voor lokale kinderen te informeren.

De capaciteit op het gebied van verkeersveiligheid groeit. Tot nu toe hebben 85 belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid lokaal iRAP-training ontvangen, samen met 73 mensen die hebben geprofiteerd van de wereldwijde/online-training van iRAP.

Volgens iRAP's VeiligheidsinzichtenverkennerHet behalen van VN-doelstelling 4 voor meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in Cambodja in 2030 kan naar schatting 208.716 levens redden gedurende de twintigjarige levensduur van wegenonderhoud, met een economisch voordeel van USD$5.5 miljard – $6 voor elke uitgegeven $1.

Afbeeldingen credit: Julio Urzua

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!