Selecteer een pagina

De Australische staten en territoria zullen tegen 2025 AusRAP-sterbeoordelingen publiceren op alle verkeersaders, als onderdeel van een engagement om het gebruik van AusRAP te versnellen. De Austroads-leden hebben een nieuwe AusRAP-strategie en een nieuw bedrijfsplan goedgekeurd dat zich verbindt tot 12 doelstellingen die de nationale doelstelling van ten minste 80% aan reizen op 3-sterren of betere wegen tegen 2030 zullen ondersteunen.

AusRAP is het Australische Road Assessment Program. Onder leiding van AusRAP zal Austroads jurisdicties en lokale overheden coördineren en assisteren bij het maximaliseren van de vermindering van verkeersveiligheidstrauma's bij hun beheer van en investeringen in Australische wegen.

De verantwoordelijkheid voor het management van AusRAP werd in 2021 overgedragen van de Australian Automobile Association (AAA) naar Austroads. “De overgang van leiderschap naar Austroads is een spannend moment in het AusRAP-verhaal”, aldus Geoff Allan, Chief Executive van Austroads. “We zullen dit geweldige initiatief samen met onze partnerorganisaties leiden en het belangrijke werk voortzetten om wegbeheerders te helpen de veiligheid op de Australische wegen te meten en te verbeteren en een krachtig hulpmiddel te bieden om verkeersveiligheidsinformatie aan het publiek te communiceren”.

AusRAP is de Australische versie van de International Road Assessment Programme (iRAP). AusRAP zal bijdragen aan het bereiken van nationale en specifieke staats- of territoriumdoelstellingen voor het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers en ernstige verwondingen door te zorgen voor goede coördinatie, integratie en kennisdeling met mondiale partners in meer dan 100 landen.

“Als mechanisme om betere veiligheidsresultaten te bereiken, zal AusRAP een belangrijke rol spelen bij het uitstippelen van een pad naar nul doden en ernstig gewonden. Ik ben enthousiast over de samenwerking met wegbeheerders en onze AusRAP-partners om voort te bouwen op de bestaande inspanningen voor risicometing en investeringsprioriteit”, aldus Michael Nieuwesteeg, programmamanager verkeersveiligheid en ontwerp.

“Ons doel is om de rapportageactiviteiten, data-analyse en training van wegbeheerders in heel Australië te coördineren, wat de veiligheidstransformatie van onze wegen zal ondersteunen”, aldus Michael.

Als AusRAP-leider zal Austroads samenwerken met de AAA, het Australasian College of Road Safety, de Australian Local Government Association, het Department of Infrastructure, Transport, Regional Development, Communications and the Arts, iRAP, staats-, territorium- en lokale overheden en de Australische Road Research Board.

“De volgende stappen voor ons zijn het bevorderen van de belangrijkste strategische activiteiten van AusRAP voor de komende twee jaar. We hebben belangrijke projecten in de pijplijn en kijken ernaar uit om het programma te versnellen en voort te bouwen op al het fantastische werk dat al is gedaan”, aldus Michael.

Meer informatie over AusRAP.

Austroads-leden zijn de Australische en Nieuw-Zeelandse transportagentschappen, die alle overheidsniveaus vertegenwoordigen:

Bezoek hier de AusRAP-aankondiging

Download hier de AusRAP-strategie en het businessplan

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!