Selecteer een pagina

iRAP en Towards Zero Foundation zijn succesvol geweest in het indienen van een nu gepubliceerde T20-beleidsbrief om de G20-leiders te ondersteunen bij het verwezenlijken van de SDG’s voor verkeersveiligheid in hun landen.

Think20 (T20) is een officiële engagementgroep van de G20 voor onderzoek en beleidsadvies. Het fungeert als een “ideeënbank” voor de Groep van Twintig Landen (G20) door denktanks en deskundigen op hoog niveau samen te brengen om beleidskwesties te bespreken die relevant zijn voor de G20. De T20-aanbevelingen worden samengevat in beleidsnota's en gepresenteerd aan G20-werkgroepen, ministeriële bijeenkomsten en de leiderstop om de G20 te helpen concrete beleidsmaatregelen te treffen.

T20 Policy Brief: Het verwezenlijken van de SDG’s voor verkeersveiligheid in de G20-landen

Auteurs:
Jessica Truong, Secretaris-generaal, Towards Zero Foundation, VK
David Ward, Uitvoerend voorzitter, Towards Zero Foundation, VK
Rob McInerney, Chief Executive Officer, International Road Assessment Programme, Australië
Greg Smit, Global Program Director, International Road Assessment Programme, Australië

Abstract:
Verkeerstrauma's zijn wereldwijd de grootste doodsoorzaak onder jongeren, en elke dag worden er wereldwijd meer dan 100.000 mensen gedood of gewond op de wegen. Het is veelbetekenend dat de preventie van verkeersgewonden is opgenomen in de Sustainable Development Goals. Het mondiale mandaat om de verkeersveiligheid te verbeteren is vooral van cruciaal belang voor de G20-landen, die verantwoordelijk zijn voor 59 procent van de mondiale verkeersdoden en waartoe enkele van de beste en slechtst presterende landen ter wereld behoren. Een gebrek aan toepassing van minimumveiligheidsnormen voor voertuigen en wegen draagt in grote mate bij tot verkeerstrauma's, en veel G20-landen zijn nog steeds verre van de beste praktijken. Het wordt aanbevolen dat de G20-landen minimale veiligheidsregels implementeren voor alle nieuwe en gebruikte voertuigen en nieuwe en bestaande wegen en infrastructuur, in overeenstemming met de aanbevelingen verwoord in de Global Road Safety Performance Targets van de Verenigde Naties en het Global Plan for the Decade of Action for Road Safety. 2021-2030.

India bekleedt het voorzitterschap van de G20 en T20 in 2023 en de onderstaande video toont de hoogtepunten van de T20-top die vorige maand werd gehouden. Deze omvatten de publicatie van meer dan 135 publicaties in drie talen, 250 gepubliceerde beleidsnota's en definitieve aanbevelingsverklaringen van zeven taskforces ter overweging door de G20-leiders.

Negentien (19) landen zijn opgenomen in de Groep van Twintig (G20) – Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Italië, Japan, Republiek Korea, Mexico, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Korea Afrika, Turkiye, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten – en de Europese Unie.

Voor meer informatie over de menselijke en economische impact van verkeersongevallen in de G20-landen, hoe veilig hun wegen zijn, en de Business Case for Safer Roads, bezoek de iRAP Safety Insights Explorer op https://irap.org/safety-insights-explorer/.

Voor meer informatie over de resultaten van de T20 en de Top, Klik hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!