Selecteer een pagina

iRAP feliciteert de Ministerie van Openbare Werken en Transport en de Nationale Verkeersveiligheidscommissie van de Democratische Volksrepubliek Laos over hun combinatie Nationale Verkeersveiligheidsstrategie 2021-2030 en Actieplan 2021-2025 waaronder 3-sterren of betere doelstellingen voor de veiligheid van de infrastructuur en de vereiste om een iRAP-beoordeling van drie steden te voltooien.

De strategie omvat veiligheidsdoelstellingen voor de middellange termijn voor snelwegen om ten minste drie sterren te behalen, in lijn met de doelstellingen die zijn vastgesteld voor het ASEAN-wegennet, en om tegen 2025 meer dan 75% aan reizen op grote stadswegen drie sterren of hoger te laten zijn.

Er is ook een actieplan en budget toegewezen om een iRAP-beoordeling uit te voeren van de belangrijkste wegen en snelwegen in de steden Vientiane, Savannakhet en Champasak om tegen 2022 basisveiligheidsgegevens te bepalen. Een budget van 8,84 miljard Laotiaanse KIP (ongeveer $484.000) heeft voor dit doel toegewezen aan het Ministerie van Wegen en het Ministerie van Openbare Werken en Transport.

De nationale strategie en het actieplan zijn bedoeld om de resolutie van de 11e Algemene Conferentie van de Laotiaanse Revolutionaire Volkspartij en het 9e Economisch-Sociale Ontwikkelingsplan voor de periode 2021-2025 uit te voeren.

De strategie erkent de toenemende sociaal-economische ontwikkeling van de afgelopen jaren, waardoor het leven van mensen is verbeterd, evenals het gebruik van voertuigen en wegen. De implementatie van wet- en regelgeving heeft echter geen gelijke tred gehouden. Het ontwerp en het beheer van de wegen in het land zijn ook nog niet voldoende gericht op het oplossen van veiligheidsproblemen om weggebruikers te beschermen en de snelheid van automobilisten in gemeenschapsgebieden en dorpen te controleren.

De strategie roept alle binnenlandse en buitenlandse organisaties en de bevolking van Laos op om deel te nemen aan de implementatie van de strategie om verkeersongevallen te verminderen en verkeerstrauma's te verminderen.

De verkeersveiligheidsvisie van Laos is om tegen 2035 het aantal doden en ernstig gewonden terug te brengen tot 70%:

Door partners geleide iRAP-activiteiten hebben al 86 km aan wegen en ontwerpen beoordeeld, wat van invloed is op de veiligheid van US$166 miljoen aan investeringen in wegeninfrastructuur in de Democratische Volksrepubliek Laos. 8 mensen hebben geprofiteerd van de wereldwijde/online training van iRAP.

Volgens iRAP's VeiligheidsinzichtenverkennerHet behalen van VN-doelstelling 4 voor meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in het land tegen 2030 kan naar schatting 83.397 levens redden gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden, met een economisch voordeel van $4 miljard USD – $5,20 voor elke bestede $1.

Afbeeldingen tegoed: Pexels/Anniikaa en iRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!