Selecteer een pagina

's Werelds grootste iRAP-beoordeling ooit van 72.000 km is gisteren van start gegaan in het Koninkrijk Saoedi-Arabië met de eerste training voor 45 ingenieurs.

De Algemene autoriteit Wegen project, onder leiding van Ingenieursadvies van de Eurogroep en ondersteund door iRAP Strategic Projects zal de veiligheid van het koninkrijksnetwerk worden beoordeeld met behulp van de iRAP-methodologie om sterbeoordelingen en veiliger weginvesteringsplannen te produceren. Ook de opleiding en accreditatie van maximaal 60 medewerkers zal deel uitmaken van het programma, samen met ondersteuning bij het opzetten van een Road Assessment Program (KSARAP) van het Koninkrijk Saudi-Arabië.

KSARAP zal belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid in het hele Koninkrijk samenbrengen in een gecoördineerde poging om wegen met een hoog risico te elimineren na het jaarlange project dat is afgestemd op het bereiken van VN-doelstellingen 3 en 4, zodat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een driesterrenstandaard of beter. voor alle weggebruikers (doelstelling 3), en tegen 2030 moet ruim 75% aan reizen plaatsvinden op het equivalent van 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers (doelstelling 4).

De nationale verkeersveiligheidsstrategie voor 2030 van Saoedi-Arabië stelt als doel dat 70 procent van de snelwegen in 2022 drie sterren of beter moet zijn en in 2030 100 procent.

Volgens iRAP's Veiligheidsinzichtenverkenner en gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie wordt geschat dat de wegen in het Koninkrijk elk jaar meer dan 9.300 levens eisen en 102.400 doden en ernstig gewonden, wat de economie $46,3 miljard kost.

Het realiseren van meer dan 75% aan verplaatsingen op wegen met drie sterren of beter voor alle weggebruikers in 2030 betekent een besparing van meer dan 451.707 dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden gedurende de twintigjarige levensduur van wegenonderhoud, met een economisch voordeel van USD$156,4 miljard – een voordeel van $13,60 voor elke bestede $1.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!