Selecteer een pagina

De Ministerie van Uitrusting, in samenwerking met SCET-TUNESIE En Ksentini voor Verkeersveiligheid (KSR) voeren een iRAP-beoordeling en audit uit van de verkeersveiligheid op de economische corridors RN15 en RN16 tussen de Algerijnse grens en de haven van Gabes in Tunesië.

Het project houdt in dat KSR een 400 km lange iRAP Star Rating-beoordeling uitvoert voor SCET-TUNISIE en een investeringsplan voor veiliger wegen voorbereidt om strategische investeringen in veiligheidsmaatregelen te informeren om het risico op verkeersongevallen te verminderen. KSR zal ook het voorgestelde ontwerp auditeren om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Ahmed Ksentini, CEO van KSR zei: “Verkeersveiligheid is een grote zorg voor ons, en we zijn er trots op dat we in samenwerking met het ministerie en SCET-TUNISIE kunnen bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid op deze belangrijke wegennetassen. We kijken ernaar uit om deze missie te starten en nauw samen te werken met alle belanghebbenden die bij dit project betrokken zijn.”

Het project volgt op het werk van KSR eerder dit jaar om een verkeersveiligheidsaudit uit te voeren na de voltooiing van de werkzaamheden aan de snelweg Gabès Médenine in het zuiden van Tunesië. Het traject van 85 km werd in het eerste kwartaal van 2023 voltooid. De audit werd uitgevoerd voor partner STUDI Raadgevende Ingenieurs, een technische bijstandsmissie met het bedrijf Tunesië Autoroutes.

Een onderzoek naar de kenmerken van de snelweg werd voltooid volgens de technische specificaties van de iRAP-methodologie. Het kanaal is opgenomen met een GoPRO-camera (1K-resolutie bij 24 fps). De Mapillary-applicatie werd ingezet om het platform te registreren en objectherkenning te bieden en er werd een LiDAR-onderzoek geïmplementeerd voor de vasthoudapparaten en hun verbinding.

Afbeeldingen tegoed: KSR

Volgens iRAP's Veiligheidsinzichtenverkenner, Het behalen van VN-doelstelling 4 voor meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in Tunesië tegen 2030 kan naar schatting 193.228 levens en ernstig gewonden redden gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden, met een economisch voordeel van USD$8 0,6 miljard – $22,8 voor elke bestede $1.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!