Selecteer een pagina

Dr. Olive Kobusingye, Oegandese spoedchirurg en mondiaal letselepidemioloog heeft zich bij het team aangesloten iRAP-bord het brengen van een belangrijk Afrikaans en gezondheidssectorperspectief en ervaring in het bestuur van de liefdadigheidsinstelling.

Toen hij toetrad tot het bestuur zei dr. Kobusingye: “Ik verwelkom de kans om als lid van het iRAP-bestuur te dienen en te helpen veiliger wegen werkelijkheid te maken in de Afrikaanse regio. Veel Afrikaanse landen combineren jonge en groeiende bevolkingen met snelle en slecht geplande verstedelijking en motorisering. De daaruit voortvloeiende tol aan verkeersongevallen en gewonden brengt hoge kosten met zich mee voor gemeenschappen en landen. Het werk van iRAP om wegen veiliger te maken voor alle weggebruikers zal van cruciaal belang zijn voor de inspanningen van de regio om de verlammende last van onveilige wegen te verminderen.”

Dr. Kobusingye's meest recente rol was als directeur van het Trauma, Injuries and Disability-programma aan de Makerere University School of Public Health in Kampala. Ze is ook een Distinguished Fellow van The George Institute for Global Health, bestuursvoorzitter van het Road Traffic Injuries Research Network (RTIRN) en medeoprichter van The Great Outdoors, Oeganda.

Ze voltooide haar chirurgische opleiding in een tijd dat Oeganda in oorlog was en getuige was van trauma's op grote schaal. Door de aanhoudende last van verkeerstrauma's in Oeganda was veel van haar werk als spoedchirurg gericht op het redden van verkeersslachtoffers en het minimaliseren van de levensveranderende gevolgen van hun verwondingen. Letsel bij verkeersongevallen blijft een grote uitdaging in Oeganda. Elke dag komen er meer dan 30 mensen om het leven op de Oegandese wegen, en naar schatting lopen nog eens 800 mensen levensveranderende verwondingen op.

Dr. Kobusingye zette het eerste ziekenhuistraumaregister op in Sub-Sahara Afrika en was een pionier in de ontwikkeling van hulpmiddelen voor letselbewaking in lage- en middenlanden.

Van het oprichten van een Injury Control Centre in Oeganda met gevestigde basisgroepen die samenwerken met dorpsgezondheidsteams, werkte ze op stadsniveau aan het voorkomen van verwondingen in Kampala, en werd vervolgens regionaal adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de preventie van letsel en geweld in 46 Afrikaanse landen. landen.

Ze heeft geholpen het veld van de letselepidemiologie te versterken in lage- en middeninkomenslanden en wereldwijd door verbeterde programma's gericht op robuuster onderzoek naar letsel en trauma, en effectieve mechanismen om onderzoeksresultaten te vertalen in preventieve maatregelen.

Haar ervaring heeft haar ertoe gebracht te geloven dat als nationale beleidsmakers niet volledig overtuigd zijn van een voorgestelde letselgerelateerde interventie of initiatief, datgene waarover internationaal gesproken wordt vaak weinig echte impact heeft. Op dezelfde manier zullen de inspanningen van gemotiveerde belanghebbenden op basisniveau niet ver komen zonder de steun van een groep met betere middelen.

Bij het verwelkomen van Dr. Kobusingye in de Raad van Bestuur zei iRAP-voorzitter Miquel Nadal: “Olive's ervaring in Sub-Sahara Afrika en in de mondiale epidemiologie van letsels zal helpen onze partnerschappen vorm te geven voor de impact in 2030 in lage- en middeninkomenslanden, met name Afrika waar de behoefte groot is. beste. Haar inzicht in hoe belangenbehartiging kan worden omgezet in actie door middel van leiderschap en beleidsbetrokkenheid, zal waardevolle strategische richting bieden voor de toekomst van de liefdadigheidsinstelling in de regio, met name als inspiratiebron voor het werk van onze nieuw aangestelde Safer Journeys Lead for Africa Nathalie Chiavassa.

“Olive heeft een passie voor het aanpakken van letsels bij verkeersongevallen door middel van capaciteitsopbouw en ervoor te zorgen dat robuust letselonderzoek zich vertaalt in trainingsprogramma's en preventieve maatregelen. iRAP deelt deze passie en kijkt uit naar Olive's inbreng in de strategische richting van de liefdadigheidsinstelling”, aldus de heer Nadal.

Het bestuur en het team van iRAP verwelkomen Olive en kijken uit naar haar expertise bij het vormgeven van het goede bestuur en de strategische richting van de liefdadigheidsinstelling terwijl we de partnerschappen creëren voor de impact van 2030.

Voor meer details over het plan van iRAP voor het tweede decennium van actie op het gebied van verkeersveiligheid 2021-2030, klik op hier.

Afbeelding tegoed: George Institute for Global Health

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!