Selecteer een pagina

De Britse regering heeft een investering van £47,5 miljoen aangekondigd in 27 wegen om doden en ernstig gewonden op het lokale wegennet in Engeland te voorkomen. Deze nieuwe investering, als onderdeel van het Safer Roads Fund van het Department for Transport, zal ertoe leiden dat levensreddende verkeersveiligheidsmaatregelen worden geïntroduceerd op lokale A-wegen. In navolging van het succes van eerdere fasen van het Safer Roads Fund, zal deze investering zorgen voor veiligere wegen voor wandelen, fietsen, paardrijden en autorijden door heel Engeland.

Vroege schattingen suggereren dat de investering van £47,5 miljoen de komende twintig jaar ongeveer 760 dodelijke en ernstige verwondingen zou moeten voorkomen, met een voordeel voor de samenleving van £420 miljoen. Zodra de totale levenskosten voor de regelingen in aanmerking zijn genomen, wordt de totale baten-kostenratio van de investering geschat op 7,4, wat betekent dat voor elke geïnvesteerde £ 1 het maatschappelijk voordeel £ 7,40 zou bedragen.

De vorige investering van het Safer Roads Fund in 2018 van £100 miljoen was voornamelijk gericht op landelijke wegen won een prestigieuze Prince Michael International Road Safety Award als een “buitengewone prestatie” en een “mooi voorbeeld van samenwerking”. Deze nieuwe financiering wordt gelijkmatiger verdeeld over landelijke en stedelijke wegen, waar financiering een groter niveau van veiliger actief reizen kan ondersteunen.

De Stichting Verkeersveiligheid (RSF) verwelkomde het nieuws en zei dat het een kans biedt om de inspanningen te versnellen om doden en ernstig letsel op onze wegen te voorkomen.

Dr. Suzy Charman, uitvoerend directeur van RSF zei: “De vandaag aangekondigde inzet en financiering zijn transformerend voor verkeersveiligheidsteams bij lokale autoriteiten in het hele land. Het zal hen in staat stellen om proactief risico's te verminderen en deze 27 wegen veiliger en uitnodigender te maken voor alle weggebruikers.

“Systematische veranderingen hebben al een grote impact gehad op het aantal verkeersdoden en ernstig letsel. Veiligheidsgordels en airbags beschermen bijvoorbeeld levens bij ongelukken. Op dezelfde manier kunnen we wegen zo ontwerpen dat wanneer er ongelukken gebeuren mensen kunnen weglopen, door bermen vrij te maken of te beschermen, door arcering aan te brengen om ruimte tussen voertuigen te creëren, door veiliger kruispunten zoals rotondes te creëren of door signalisatie en/of keerpunten toe te voegen, en door mogelijkheden om te wandelen en fietsen.”

Dr. Suzy Charman voegde hieraan toe: “We feliciteren de minister van Buitenlandse Zaken Mark Harper, de minister van Wegen Richard Holden en het team van het ministerie van Transport voor hun inzet om levensreddende maatregelen op deze wegen te treffen.”

Lijst met wegen:

Wegnummer Routebeschrijving Langste snelwegautoriteit
A609 Tussen de A610 in Nottingham en de A6514 Nottingham
A52 Tussen de A38 en de A601 in Derby Derby
A6130 Tussen de A60 en de A6005 in Nottingham Nottingham
A5183 Tussen knooppunt 9 van de M1 en Downside aan de rand van Dunstable Hertfordshire
A104 Tussen de A121 bij Waltham Abbey en de A121 bij Woodford Essex
A13 Tussen Seaview Road, Shoeburyness en de grens tussen Essex en Southend-on-Sea Southend-on-Sea
A1156 Tussen de A14 en de kruising met St Helens Street en Woodbridge Road Suffolk
A186 Tussen de A1 en de A187 nabij Wallsend Newcastle-upon-Tyne
A5105 Tussen de A6 en de A589 in Morecambe Lancashire
A5038 Tussen de rotonde A59, de A562 Parliament Street en de A5047 London Road Liverpool
A586 Tussen de A584 in Blackpool en de A587 Zwartpool
A6042 Tussen de A6 en de A665 ten noordwesten van Manchester Salford
A25 Tussen de A24 in Dorking en de A217 in Reigate Surrey
A3056 Tussen de A3020 en de A3055 nabij Sandown Eiland Wight
A35 Tussen de M271 bij Totton en de grens met Dorset Hampshire
A2047 Tussen de A3 bij Hilsea en de A2030 bij Fratton Portsmouth
A3025 Tussen de A33 in Southampton en de B3033 Zuidampton
EEN2010 Tussen de A259 en de A270 in Brighton and Hove Brighton en Hove
A4158 Tussen de A420 in Oxford en de A4142 Oxfordshire
A4165 Tussen de A40 en de A4144 in Oxford Oxfordshire
A3102 Tussen knooppunt 16 van de M4 bij Swindon en de A350 in Melksham Wiltshire
A35 Tussen de A338 ten noorden van Bournemouth en de kruising met de A3060 ten westen van Christchurch Bournemouth, Christchurch en Poole
A439 Tussen de A46 en de A4300 in Stratford-Upon-Avon Warwickshire
A4030 Tussen de A456 en de A457 in Smethwick Sandwell
A625 Tussen de A61 in Sheffield en de B6375 bij Whirlow Sheffield
A6022 Tussen de A633 bij Swinton en de A6023 in Mexborough Rotherham
A165 Tussen de A1079 ten westen van Kingston upon Hull, de kruising tussen de A1165 en Clarence Street in Kingston upon Hull, en de grens tussen Kingston upon Hull en East Riding of Yorkshire Kingston upon Hull, stad

 

Over de investering van het Safer Roads Fund in 2018
Het Safer Roads Fund werd opgericht na een succesvol Pathfinder-programma, geleverd door de Road Safety Foundation en in opdracht van en financieel ondersteund door de RAC Foundation en het Department for Transport. In 2018 richtte het Safer Roads Fund-programma zich op het behandelen van de 50 lokale A-wegvakken met het hoogste risico in Engeland met corrigerende technische interventies op het gebied van de verkeersveiligheid. Samen moeten de programma's van het Safer Roads Fund uit 2018 de komende twintig jaar ongeveer 1.450 dodelijke en ernstige verwondingen voorkomen. De waarde van preventie voor de regelingen bedraagt £550 miljoen, vergeleken met de totale levenskosten van behandelingen van £125 miljoen. De baten-kostenverhouding voor deze wegenportefeuille wordt geschat op 4,4, wat betekent dat voor elke geïnvesteerde £ 4,40 wordt geretourneerd in termen van maatschappelijk voordeel. Dit laat zien hoe verkeersveiligheidsinterventies gunstig kunnen concurreren met andere grote transportprojecten.

Twee rapporten over de resultaten van de investering van het Safer Roads Fund uit 2018 zijn hier beschikbaar: https://roadsafetyfoundation.org/project/safer-roads-fund/. Een lijst met wegen is op aanvraag verkrijgbaar

Over de Stichting Verkeersveiligheid
De Road Safety Foundation is een Britse liefdadigheidsinstelling, opgericht in 1986, die tot doel heeft verkeerstrauma’s te helpen verminderen door het leveren van een veilig systeem door:

  • Het identificeren van investeringspakketten die waarschijnlijk een hoog rendement zullen opleveren en het analyseren van de veiligheidsprestaties van wegen in de loop van de tijd.
  • Het bieden van de aanpak, instrumenten en training die nodig zijn om wegbeheerders te ondersteunen bij het nemen van een proactieve aanpak om verkeersrisico's te verminderen.
  • Onderzoek doen om kennis en beleid te bevorderen.

De afgelopen twintig jaar heeft de liefdadigheidsinstelling bijzondere aandacht besteed aan een veiligere wegeninfrastructuur door de oprichting van het European Road Assessment Program en de ontwikkeling van de International Road Assessment Programme (iRAP) en de bijbehorende protocollen voor het meten van de veiligheid van de infrastructuur. De RSF leidt het Road Assessment Programme in het Verenigd Koninkrijk. Het werk van het bedrijf dient als model voor wat kan worden bereikt, waarbij belangrijk onderzoek en innovatie worden overgenomen in RAP-programma's over de hele wereld.

Onlangs heeft het goede doel:

  • Ondersteunde de investering van het Safer Roads Fund uit 2018 van het DfT door onderzoeken uit te voeren naar de 50 lokale 'A'-wegen met het hoogste risico in Engeland, lokale autoriteiten op te leiden en de impact te modelleren van plannen die samen de investeringsportefeuille van £ 100 miljoen vormden
  • Ondersteuning en technisch inzicht geboden aan National Highways en de regering van Wales voor hun strategische iRAP-wegeninitiatieven
  • Onderzoek en ontwikkelingswerk uitgevoerd om de iRAP-aanpak voor toepassing in stedelijke gebieden te verbeteren
  • Een routebeoordelingstool ontwikkeld die door wegbeheerders zal worden gebruikt om te helpen bij de besluitvorming en de ontwikkeling van business cases

Bezoek voor meer informatie en onze volledige bibliotheek verkeersveiligheidstichting.org

Afbeelding tegoed: Britse ministerie van Transport

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!