Selecteer een pagina

De International Road Assessment Programme (iRAP) maakte dat vandaag bekend Stichting Prudentie, de gemeenschapsinvesteringstak van Prudential Plc, is een Global Program Partner geworden in de Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) programma. In deze samenwerking zal de Prudence Foundation geld bijdragen aan het SR4S-programma om de straten veiliger te maken voor kinderen om van en naar school te reizen.

iRAP is een in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde liefdadigheidsinstelling die tot doel heeft de verbetering van de verkeersveiligheid en de wegkwaliteit te bevorderen. Met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen heeft iRAP het SR4S-systeem en de hulpmiddelen ontwikkeld als een op bewijs gebaseerde aanpak voor het meten, beheren en communiceren van de blootstelling van kinderen aan risico's op weg naar school.

Verkeersongevallen zijn de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren van 5 tot 24 jaar[1]. Over de hele wereld sterven elke dag 500 kinderen op de wegen[2], velen van hen op weg naar scholen. Het SR4S-programma ondersteunt snelle interventies die levens helpen redden en ernstig letsel voorkomen.

“Elk kind verdient de kans om veilig van en naar school te reizen. Veilige wegomgevingen redden niet alleen levens en voorkomen verwondingen, maar kunnen ook meer lopen aanmoedigen, wat de gezondste en schoonste vorm van mobiliteit is”, aldus Greg Smith, Global Program Director van iRAP.

“Dankzij de steun van de Prudence Foundation en de SR4S-donoren en Global Program Partners zijn de SR4S-tools wereldwijd gratis te gebruiken en worden ze voortdurend verbeterd. We kunnen partners die de tools gebruiken ook ondersteunen in hun verkeersveiligheidsprojecten om hun levensreddende potentieel te maximaliseren.”

Marc Fancy, uitvoerend directeur van de Prudence Foundation zei: “Bij Prudence Foundation streven we ernaar een betere toekomst voor onze gemeenschappen te creëren door ze veiliger en veerkrachtiger te maken tegen de risico's van het leven. Ons vlaggenschip SAFE STEPS Kids Road Safety-programma vergroot het bewustzijn rond verkeersveiligheid onder kinderen en bereikt dagelijks meer dan 35 miljoen huishoudens. Via ons partnerschap met iRAP ter ondersteuning van het SR4S-initiatief willen we praktische acties motiveren, waaronder de aanleg en aanpassing van wegen om een veiliger reis voor kinderen te garanderen.”

SR4S is al gebruikt om het veiligheidsniveau te beoordelen op in totaal 1.028 scholen wereldwijd, waarvan 161 in Afrika en 332 in Azië. Voor elk van de beoordeelde wegen wordt een sterbeoordeling berekend, waarbij 1 ster het minst veilig is en 5 sterren het veiligst. Deze wegbeoordelingen helpen bij het begeleiden en meten van de implementatie van passende veiligheidsverbeteringen rond deze scholen, zoals het hebben van oversteekvoorzieningen en trottoirs zodat kinderen veilig de weg kunnen oversteken, evenals veilige snelheden en verkeersremmende maatregelen zodat automobilisten langzamer kunnen rijden als ze deze naderen. kruisingen.

Het SR4S-programma was officieel gelanceerd op de 3e Mondiale Ministeriële Conferentie over Verkeersveiligheid die in februari 2020 in Zweden plaatsvond. Prudence Foundation sluit zich aan bij 3M als Global Program Partners die het SR4S-programma zullen ondersteunen, samen met de oprichter FedEx en Major Donor FIA Foundation.

Ongeveer iRAP

iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met de visie voor een wereld zonder risicovolle wegen. De liefdadigheidsinstelling is actief in meer dan 100 landen en werkt samen met overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, de industrie, onderzoeksorganisaties en NGO's op het gebied van verkeersveiligheid om hen de gratis methodologie, hulpmiddelen, training en ondersteuning te bieden om hun wegen veiliger te maken. De Star Rating Methodologie van iRAP biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Een 1-sterrenweg is het minst veilig en een 5-sterrenweg het veiligst. iRAP's Vaccines for Roads is een waardevolle online bron die het potentieel van 's werelds grootste veiligheidsdatabase voor wegeninfrastructuur ontsluit om de menselijke en financiële impact van verkeersongevallen te onderzoeken, hoe veilig de wegen in de wereld zijn en de business case voor veiligere wegen te bieden. iRAP en zijn partners hebben de veiligheid beïnvloed van meer dan $95 miljard dollar aan investeringen in infrastructuur, hebben ruim 1,4 miljoen kilometer aan wegen en ontwerpen met sterren beoordeeld, plus 1.028 scholen, hebben risico's in kaart gebracht over 1,7 miljoen kilometer en hebben bijna 60.000 mensen wereldwijd getraind. iRAP is het overkoepelende programma voor regionale wegbeoordelingsprogramma's, waaronder EuroRAP, ChinaRAP, AusRAP, usRAP, KiwiRAP, IndiaRAP, BrazilRAP, Zuid-Afrika RAP, ThaiRAP, TanRAP en MyRAP en wordt financieel ondersteund door de FIA Foundation en Global Road Safety Facility.

irap.org 

Over Stichting Prudence

Prudence Foundation is de gemeenschapsinvesteringstak van Prudential plc in Azië en Afrika. Haar missie is het creëren van een betere toekomst voor gemeenschappen door ze veiliger en veerkrachtiger te maken tegen de risico's van het leven. De Foundation voert zowel regionale als lokale programma's uit in samenwerking met NGO's, overheden en de particuliere sector om de impact van haar inspanningen te maximaliseren. Prudence Foundation maakt gebruik van de langetermijnmentaliteit en geografische schaal van Prudential om gemeenschappen veiliger, zekerder en veerkrachtiger te maken. De Foundation is een in Hong Kong geregistreerde liefdadigheidsinstelling.

Voor meer informatie kunt u terecht op:  www.prudencefoundation.com

Over sterbeoordeling voor scholen

Star Rating for Schools (SR4S) heeft tot nu toe 1.028 scholen in 63 landen beoordeeld en werd in 2018 bekroond met een Prince Michael International Safety Award. Er zijn meer dan 150 locaties waar al verbeteringen zijn aangebracht en beoordelingen na de verbetering zijn afgerond, waardoor de de gemiddelde beoordeling op locaties van 2,7 sterren tot 4,4 sterren (waarbij 5 sterren de veiligste beoordeling is). Tot de interventies behoren onder meer verkeersremmende maatregelen, een betere belijning en trottoirs en oversteekvoorzieningen.

SR4S is een technisch hulpmiddel en de toepassing ervan zal worden geleverd via het Lead Partner-netwerk, wereldleidende NGO's die betrokken zijn bij verkeersveiligheid op school en betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van SR4S. Deze deskundige NGO's zullen organisaties ondersteunen die leveringspartners willen worden door de sterrenwaardering van wegen rond een school uit te voeren en de aanpak te integreren in hun betrokkenheid bij een schoolgemeenschap.

AIP Foundation, Child Health Initiative, Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport (EASST), Federation Internationale de L'Automobile (FIA), Gonzalo Rodriguez Foundation, Global Alliance of NGOs for Road Safety, Global Road Safety Partnership (GRSP), International Road Federatie (IRF), Safe Kids Worldwide, Youth for Road Safety (YOURS) en het World Resources Institute (WRI)

Overheden, NGO's op het gebied van verkeersveiligheid, bedrijven en lokale organisaties die zich richten op de veiligheid van kinderen en de infrastructuur van schoolwegen kunnen meedoen door een bezoek te brengen aan starratingforschools.org. Manieren om een positief verschil te maken zijn onder meer:

  • samenwerken met uw plaatselijke onderwijsafdeling en wegenautoriteit om de sterrenwaardering voor scholen waar u woont of werkt te beoordelen en te verbeteren
  • de SR4S-aanpak gebruiken om de veiligste route naar school te demonstreren
  • pleiten voor 3-sterren of betere reizen naar school voor alle kinderen ter ondersteuning van de Global Road Safety Performance Targets die zijn overeengekomen door de lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie
  • sponsoring van een hoofdpartner om een gericht programma voor betrokkenheid, techniek en onderwijs voor scholen met een hoog risico te ontwikkelen
  • het gebruik van de SR4S-tool om voor en na verbeteringen aan de weginfrastructuur te beoordelen, om de veiligheidswinst gekoppeld aan investeringen te kwantificeren en om successen te vieren en door te knippen (bijvoorbeeld nieuwe 5-sterrenovertochten).
  • een leveringspartner van het SR4S-programma worden
  • een SR4S-donor worden om mondiale actie te ondersteunen en
  • de succesverhalen van SR4S volgen door u aan te melden voor de nieuwsbrief

De Global Program Partners zullen de duurzaamheid van het SR4S-programma garanderen, waardoor partners over de hele wereld kunnen profiteren van de tool, vrijgesteld van kosten. Met deze genereuze bijdrage kan de SR4S Global Program Coördinatie gratis ondersteunende activiteiten aanbieden, zoals programma-advies, training, kwaliteitsborging, softwarehelpdesk en voortdurende softwareverbeteringen en -onderhoud.

[1] Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

[2] Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (VN/ECE)

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!