Selecteer een pagina

De wegen in Sri Lanka bedienen alle weggebruikers in vaak beperkte omgevingen, wat een uitdaging vormt om de veiligheidsrisico's in evenwicht te brengen (Afbeelding tegoed: ARRB)

De Regering van Sri Lanka heeft zijn inzet getoond voor het leveren van een veiliger wegennetwerk door middel van iRAP-analyse van hun snelwegen en het opbouwen van personeelscapaciteit.

Met financiering van de Wereldbank, Sri Lanka's Road Development Authority (RDA) heeft het hele jaar 2022 gewerkt aan het begrijpen van de verkeersveiligheidsrisico's op kritieke delen van hun wegennetwerk van snelwegen van de A- en B-klasse.

De RDA heeft een belangrijke mijlpaal bereikt op haar reis naar het verbeteren van de veiligheid van haar snelwegen, waarbij drie van haar ingenieurs met succes de training en beoordeling hebben afgerond die nodig zijn om te bereiken iRAP-accreditatie in de modules Codering, Analyse en Rapportage die werken met de Australische Road Research Board (ARRB), de India Wegenonderzoek en -beheer (IRSM)en lokale partner Raadgevende ingenieurs en architecten (CEA), waarbij CEA Engineers ook de iRAP-accreditatie behalen.

“Het feit dat CEA-ingenieurs ook geaccrediteerd zijn, betekent dat er extra lokale ondersteuning is om iRAP toe te passen op de rest van het wegennetwerk en op nieuwe wegenprojecten”, aldus David McTiernan, projectleider van ARRB.

Deskundigen van ARRB en IRSM hebben in november 2022 gedurende twee weken persoonlijke training gegeven aan RDA-ingenieurs, gehost in de RDA-kantoren in Colombo, Sri Lanka, om hen te trainen in het voltooien van de beoordelingen voor accreditatie.

De RDA- en CEA-teams volgen een training in iRAP-codering en analyse en rapportage van ARRB en IRSM (Image credit CEA, Sri Lanka)

“Een proefproject is in maart 2022 actief van start gegaan en het is een compleet pakket voor Sri Lanka, bestaande uit het coderen van 1.079 km van hun bestaande wegennet, analyse om risicoscores te identificeren, rapportage van sterrenwaarderingsresultaten en de ontwikkeling van een investeringsplan voor veiliger wegen. dat was passend, haalbaar en praktisch voor Sri Lanka’, zei de heer McTiernan.

Een belangrijk onderdeel van de levering bestond uit ARRB- en CEA-experts die door het gecodeerde netwerk toerden om SRIP-behandelingen te identificeren die het beste pasten bij de lokale snelwegomgeving.

Het team ontwerpt de SRIP-behandelingen zodat RDA de SRIP kan implementeren en risicovolle (1- en 2-sterren) secties kan verbeteren om een resultaat van 3 sterren of beter te bereiken. De ontwerpen moeten in april 2023 klaar zijn.

iRAP-beoordelingen helpen bij het identificeren van infrastructuurverbeteringen op de snelwegen van Sri Lanka om 3 sterren of beter te behalen (afbeelding tegoed: ARRB)

De RDA heeft geïnvesteerd in de opleiding en accreditatie van drie ingenieurs en verwacht de initiële iRAP Star Rating-analyse uit te voeren en deze uit te breiden naar de rest van het snelwegnetwerk in Sri Lanka, om uiteindelijk te voorzien in meer dan 12.000 km aan Star Rated-wegen.

“RDA is een pioniersorganisatie in Sri Lanka voor de aanleg en het onderhoud van wegen en waarborgt tegelijkertijd de veiligheid van weggebruikers. Daarom zijn we van plan een aparte eenheid voor iRAP op te richten in de RDA”, aldus de directeur-generaal van RDA, Eng. LVS Weerakoon.

De RDA en haar ingenieurs moeten worden gefeliciteerd met het nemen van dit initiatief om de weg veilig te maken voor hun gemeenschappen.

Krediet van artikel en header: David McTiernan, ARRB

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!