Selecteer een pagina

iRAP is op zoek naar een samenwerkend en enthousiast persoon met een passie voor veilige mobiliteit en ervaring in de veiligheid van de weginfrastructuur om ons team te versterken.

In deze nieuw gecreëerde rol zal de Safer Journeys Lead for Africa samenwerken met een reeks partners om veiligere wegen en veiligere reizen voor iedereen te creëren.

De Safer Journeys Lead for Africa-positie maakt deel uit van iRAP's Partnerschappen voor impact in 2030 strategie, die partnerschappen centraal stelt in het programma en erkenning geeft aan de vele successen bij het elimineren van wegen met een hoog risico die zijn bereikt door samenwerking tussen wegbeheerders, ontwikkelingsbanken, donoren, instituten, NGO's en de particuliere sector.

Het doel van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 is een halvering van het aantal verkeersdoden en -gewonden, en in heel Afrika voeren landen plannen uit die aansluiten bij de mondiale doelstelling.

De Safer Journeys Lead for Africa zal de inspanningen ondersteunen om ervoor te zorgen dat wegen en ontwerpen fundamenteel veilig en toegankelijk zijn voor alle vervoerswijzen, capaciteiten en reizen, wat van cruciaal belang zal zijn voor het bereiken van veiligheids- en duurzaamheidsdoelstellingen in de hele regio.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de rol zijn onder meer:

  • Implementatie van iRAP's Partnerschappen voor impact in 2030 strategie in Afrika.
  • Samenwerken met en ondersteunen van partners om het Mondiaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-30 uit te voeren in de context van duurzamer, actiever en inclusiever transport zoals uiteengezet in de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.
  • Het ondersteunen van partners bij de ontwikkeling van empirisch onderbouwd nationaal en regionaal beleid dat de verkeersveiligheid bevordert.
  • Ondersteuning van het gebruik van op bewijs gebaseerde initiatieven voor het beheer van infrastructuurveiligheid, zoals Star Ratings for Designs (SR4D), Star Rating for Schools (SR4S) en door partners ontwikkelde tools.
  • Ondersteuning van de groei van de lokale capaciteit om verkeersveiligheidsbeoordelingen uit te voeren door middel van training en accreditatie en de oprichting van lokaal geleide RAP's.
  • Voortbouwend op gevestigde mondiale en regionale netwerken en het verbinden van partners met gemeenschappelijke behoeften en potentieel om veiligere wegen en veiliger reizen voor iedereen te creëren. Dit omvat het actief samenwerken met belangrijke tegenhangers in partnerorganisaties zoals de Afrikaanse Unie, ontwikkelingsbanken, waaronder de Afrikaanse Ontwikkelingsbank, de Wereldbank, de Europese Investeringsbank, bilaterale donoren, de Economische Commissie voor Afrika van de Verenigde Naties (UNECA), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO ), Global Road Safety Partnership (GRSP), Global Alliance for NGO's, en nationale wegenagentschappen, NGO's en instituten.
  • Vertegenwoordigen van iRAP op senior niveau bij nationale en internationale bijeenkomsten en evenementen.
  • Samenwerken met en ondersteunen van de belangrijkste donor van iRAP, de FIA Foundation, aan haar Design for Life 2030 Agenda, gericht op veilige straten, schone lucht en klimaatactie.
  • Het stimuleren van de inbreng van partnerorganisaties in innovatie- en ontwikkelingsinitiatieven zoals AiRAP en CycleRAP via het innovatieraamwerk van iRAP en het Global Technical Committee.

De Safer Journeys Lead for Africa rapporteert aan de iRAP Global Program Director en werkt nauw samen met iRAP-teamleden en partners.

De succesvolle kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van het veiligheidsbeleid, de strategie en/of de implementatie van wegeninfrastructuur in Afrika, bij voorkeur inclusief ervaring in het werken met een wegenbureau of -autoriteit, is bekend met de Afrikaanse en mondiale beleidsagenda's voor duurzame ontwikkeling, en heeft uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Engels, Frans en, idealiter, Arabisch.

De rol kan op afstand worden uitgevoerd (de kandidaat heeft zijn eigen 'thuiskantoor'-faciliteiten nodig, waaronder een betrouwbare internetverbinding, een up-to-date computer en een veilige en geschikte omgeving om in te werken), en/of ingebed in een partnerorganisatie . Flexibiliteit om te voldoen aan de tijdzones van hoofdpartners zal essentieel zijn.

Hoe toe te passen: Aanvragen voor de rol Safer Journeys Lead for Africa kunnen via deze weg worden ingediend aanvraagformulier.

Aanvragen moeten uiterlijk vrijdag 27 januari 2023 (middernacht GMT) in het Engels worden ingediend.

Neem voor vragen contact op met Greg Smith, iRAP Global Program Director, op greg.smith@irap.org 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!