Selecteer een pagina

De International Road Assessment Programme (iRAP) en de Aleatica Foundation for Road Safety hebben vandaag een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om samen te werken om de last van verkeersgewonden in Mexico te verminderen door het organiseren van projecten en programma's om de verkeersveiligheid te vergroten.

De Aleatica Foundation for Road Safety is een non-profit, burgerlijke vereniging in Mexico, opgericht door Aleatica, de mondiale transportinfrastructuurbeheerder die twintig wegconcessies beheert in zeven landen, negen stedelijke snelwegen en zeven interstatelijke corridors, die samen jaarlijks meer dan 353 biljoen voertuigen verwerken. Het bedrijf is van plan de komende vier jaar 94,5 miljoen euro te investeren in verkeersveiligheidsprojecten.

CEO van iRAP, Rob McInerney, benadrukte dat volgens gegevens van de WHO het aantal verkeersdoden in Mexico jaarlijks ruim 16.300 bedraagt, met nog eens 167.000 ernstig gewonden. In totaal kost deze kwestie Mexico tussen de 1,8% en 3,5% van zijn jaarlijkse bbp.

“Het verbeteren van de veiligheid van de Mexicaanse wegeninfrastructuur tegen 2030 heeft een enorm potentieel – het besparen van 1,2 miljoen doden en ernstig gewonden gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden en een economisch voordeel van $15 voor elke bestede $1.”

“iRAP en de Aleatica Foundation delen een gemeenschappelijk doel: het verbeteren van de levens van mensen door de sociale en economische gevolgen van verkeersongevallen te verlichten. We zijn verheugd om vandaag onze samenwerking aan te gaan ter vervulling van de verplichtingen en doelstellingen van de Globaal Plan van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling”, aldus de heer McInerney.

Het MOU omvat de ontwikkeling van projecten en programma's om de wegen in Mexico veiliger te maken door de toepassing van wereldwijd erkende iRAP-methodologieën. Dit kan activiteiten omvatten zoals belangenbehartiging bij de belangrijkste belanghebbenden om de vraag naar verkeersveiligheidsnormen in lijn te brengen Mondiale verkeersveiligheidsdoelstellingen 3 en 4; de ontwikkeling van onderzoek, innovatie en platforms om de acceptatie door de industrie van beste praktijken voor het ontwerp, de aanleg en de exploitatie van veiliger wegen te ondersteunen; opleiding van Aleatica-personeel; en ondersteuning voor de oprichting en implementatie van een lokaal MexiRAP-programma.

David Diaz, Global CEO van Aleatica, verklaarde dat “Verkeersveiligheid een noodzakelijke voorwaarde is om de economische ontwikkeling te faciliteren en dat het onze topprioriteit is.”

“We zijn verheugd om vandaag onze samenwerking met iRAP te starten om levens te redden en ernstig letsel op de Mexicaanse wegen te verminderen”, voegde de heer Diaz toe.

Geschat aantal verkeersdoden in het verkeer. WIE, 2019.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!