Selecteer een pagina

iRAP feliciteert Gambia's Ministerie van Transport, Werken en Infrastructuur en het Gambiaanse Verkeersveiligheidscomité over hun Nationale Verkeersveiligheidsstrategie 2020-2030 met doelstellingen van 3 sterren of beter voor nationale snelwegen VN-mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid 3 en 4.

Het beleid erkent een aanzienlijke verslechtering van de verkeersveiligheid in Gambia in de afgelopen jaren, waardoor een zware last voor de Gambiaanse economie en bevolking ontstaat.

Gebaseerd op WHO-gegevens Jaarlijks sterven meer dan 600 mensen op de wegen in Gambia en raken nog eens 6.000 mensen ernstig gewond, wat het Gambiaanse volk naar schatting 7,3% van het jaarlijkse bbp kost.

De Strategie roept op tot een methodische aanpak voor strategische projecten die de capaciteit van de overheid en de gemeenschap vergroten, veiligheidskwesties met hoge prioriteit op een duurzame manier aanpakken en de voortgang monitoren en beoordelen.

Tussentijdse doelstellingen die in het beleid zijn vastgelegd om tegen 2030 een vermindering van 50% van het aantal dodelijke en ernstige verwondingen te bereiken, zijn onder meer:

De Strategie streeft ernaar deze doelstellingen te bereiken via een aantal geprioriteerde strategische richtingen, waaronder:

  • Leiderschap en coördinatie
  • Capaciteit opbouwen
  • gegevensverzameling en analyse
  • Op veiligheid gebaseerde hervorming van de regelgeving
  • Infrastructuur focus op voetgangersveiligheid
  • Sensibilisatie
  • Handhaving
  • Reactie na crash

iRAP staat klaar om de Gambiaanse regering, lokale belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid en ontwikkelingsbanken die in het land werken met de vrije middelen te ondersteunen. iRAP-methodologie, hulpmiddelen, opleiding En programmatische ondersteuning om snelwegen met drie sterren of beter te realiseren, een sterke nationale capaciteit voor een veiligere wegeninfrastructuur en verbeterde maatregelen voor de veiligheid van voetgangers, zoals rond scholen via onze Sterrenwaardering voor scholenprogramma.

Volgens iRAP's VeiligheidsinzichtenverkennerHet verbeteren van de veiligheid van de wegeninfrastructuur in Gambia tegen 2030 heeft een enorm potentieel – het redden van naar schatting 267 levens per jaar en ruim 58.700 levens en ernstige verwondingen gedurende de twintigjarige levensduur van behandelingen, met een economisch voordeel van meer dan $720 miljoen dollar voor de bevolking van het land. economie – $15 voor elke bestede $1.

Credit headerafbeelding: Isaac Turay, Pixabay

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!