Selecteer een pagina

Een online pakket van nieuw Bronnen voor 5-sterren RAP's, gefinancierd door FedEx, is vandaag gelanceerd ter ondersteuning van wegbeoordelingsprogramma's over de hele wereld, waarbij wegen met een hoog risico worden geëlimineerd en levens worden gered. De lancering komt op een geschikt moment, aan de achterkant van de VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid vorige week, toen landen de implementatie van de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor veiligere nationale wegen die levens redden.

iRAP is de mondiale overkoepelende organisatie voor veel lokale wegenbeoordelingsprogramma's (RAP's) die opkomen voor nationale en regionale belangen, waaronder EuroRAP, AusRAP, onsRAP, KiwiRAP, ChinaRAP, IndiaRAP, BraziliëRAP, SARAP, ThaiRAP en MijnRAP. Bovendien wordt er in meer dan 100 landen RAP-activiteit uitgevoerd, met erkend succes.

Het succes van Veiligere wegen is het resultaat van een ecosysteem van partners, waaronder overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, NGO's op het gebied van verkeersveiligheid, onderzoeksorganisaties en de industrie, die allemaal samenwerken met het gemeenschappelijke doel om de wegen in hun land veiliger te maken.

Niet alleen zijn partnerschappen van cruciaal belang, er zijn ook een aantal elementen van de RAP-activiteit die moeten worden beheerd, zoals coördinatie van belanghebbenden, beoordelingen, beleid, capaciteitsopbouw, investeringen, implementatie van wegverbeteringen, communicatie en belangenbehartiging, en het meten van succes.

De nieuwe Bronnen voor 5-sterren RAP's bevat een schat aan materialen om landen te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun RAP-activiteiten om capaciteit en betrokkenheid van belanghebbenden op te bouwen, wegen veiliger te maken, succes te vieren en verkeerstrauma's te verminderen.

Het biedt richtlijnen voor het ontwikkelen van een effectief RAP en bevat 140 bekroonde voorbeelden, sjablonen en downloadbare materialen, ontleend aan de beste praktijken van partners over de hele wereld.

De Resource is het eindresultaat van de innovatieve 3-jarige 5-sterren mondiaal verbindingsinitiatief, gefinancierd door FedEx, dat de ontwikkeling van iRAP Connect (een partnerbeheersysteem voor het goede doel) en Partnerportaal, het volgen en delen van partnersuccessen gedurende 20 jaar en in meer dan 100 landen.

“FedEx heeft de afgelopen jaren meerdere mondiale projecten gesponsord met iRAP”, zegt Shane O'Connor, communicatieadviseur bij FedEx Global Citizenship. “Gezien de internationale impact van de programma's en de manieren waarop iRAP zijn successen kan repliceren, was het volkomen logisch om de ontwikkeling en lancering van het 5-Star Global Connections Initiative te ondersteunen. Het programma biedt iRAP de mogelijkheid om hun levensreddende en letselpreventieve werkzaamheden over de hele wereld exponentieel te laten groeien.”

Global Program and Communications Manager Judy Williams zei: “Effectieve RAP-programma's vereisen de vaardigheden, passie en toewijding van een heel ecosysteem van samenwerkende partners. De middelen kunnen beperkt zijn, vooral in lage- en middeninkomenslanden waar 90% van de verkeersongevallen plaatsvinden. Deze hulpbron plaatst de beste tools en kennis binnen handbereik van elke partner ter wereld voor 5-sterrenprogrammaresultaten.

“We zijn FedEx zo dankbaar voor de baanbrekende impact van hun steun. Het stelt onze liefdadigheidsinstelling en 25.000 partners wereldwijd in staat om onze levensreddende impact te maximaliseren.”

Ontdek de Bronnen voor 5-sterren RAP's hier.

Bekijk de voortgangssamenvatting van het succes van RAP-partners in verschillende landen hier.

Voor ondersteuning of aanbevolen aanvullingen op de bronnen kunt u een e-mail sturen naar judy.williams@irap.org

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!