Selecteer een pagina

Het meinummer van de Instituut voor transportingenieurs Journal bevat een iRAP-functie geschreven door CEO Rob McInerney Vision Zero en resultaatgerichte financiering van veilige systeemactie wereldwijd.

De Verenigde Naties zullen de allereerste ooit houden Bijeenkomst op hoog niveau over mondiale verkeersveiligheid op het VN-hoofdkwartier in New York, VS, van 30 juni tot 1 juli dit jaar. Waarom? Helaas zijn verkeersongevallen wereldwijd de grootste doodsoorzaak onder jongeren. Jaarlijks komen naar schatting 1,3 miljoen mensen om het leven op de wegen in de wereld en lopen nog eens 50 miljoen mensen levensveranderende verwondingen op. De verwondingen omvatten ernstig hersenletsel, quadriplegie, fracturen van ledematen, amputaties en degloving, die naar schatting dagelijks $6 miljard aan nieuwe levenslange kosten met zich meebrengen voor gezinnen, maar ook voor de gezondheidszorg, de welzijnssector en de verzekeringssector.

Het tijdschriftartikel bespreekt de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid, Mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid en behoefte aan mondiale aandacht op het hoogste niveau voor resultaatgerichte financiering om het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden tegen 2030 te halveren.

ITE-tijdschrift wordt maandelijks gepubliceerd door het Institute of Transportation Engineers. Het is geschreven door en voor transportingenieurs, transportplanners en anderen die verantwoordelijk zijn voor het veilige en efficiënte verkeer van mensen en goederen op onze oppervlaktetransportsystemen.

 
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!