Selecteer een pagina

iRAP is er trots op om deze maand aanwezig te zijn NETS Talk Now: podcast voor verandering het bespreken van de impact van de veiligheid van de weginfrastructuur op de veiligheid van wagenparken en gemeenschappen wereldwijd.

Gastpresentator en CEO van iRAP Rob McInerney zei: “Er is één ding dat iedereen wereldwijd gemeen heeft: verkeerstrauma.”

“Voor degenen onder u die vandaag de dag luisteren terwijl u aan het rijden bent: als u in een auto of vrachtwagen zit die een scherpe horizontale bocht inrijdt, is de kans op een ongeval op dat punt van het wegennet zes keer zo groot, vergeleken naar een recht stuk weg. En we weten dat voor alle 50 wegkenmerken en kunnen dat samenbrengen in de Sterbeoordelingsmodel.

“Je risico om te overlijden of ernstig gewond te raken bij een ongeval wordt gehalveerd als je van een 1-sterrenweg naar een 2-sterrenweg overstapt. Het wordt weer gehalveerd als je op een 3-sterrenweg reist. Opnieuw gehalveerd naar een 4-sterren, en uiteindelijk bijna nul risico op overlijden of letsel op een 5-sterrenweg. Dat is de kern van ons wereldwijde programma (met een visie om wegen met een hoog risico te elimineren).

“Die informatie alleen al kan heel waardevol zijn voor wagenparken bij het trainen van chauffeurs, het plannen van de veiligste routes van A naar B, of ervoor zorgen dat iedereen begrijpt met welke risico’s ze op verschillende wegen worden geconfronteerd. Niet alle wegen zijn gelijk gemaakt. Sommige wegen zijn gevaarlijker dan andere”, aldus McInerney.

De aflevering behandelt:

  • De echte menselijke en economische kosten van verkeerstrauma voor wagenparkbedrijven en elk land op aarde.
  • De kans voor werkgevers op het gebied van verkeersveiligheid om inzicht te krijgen in de aanzienlijke impact van wegen op het ongevalsrisico, de betrouwbaarheid van de reistijd vanuit logistiek perspectief en de impact op de kosten van bedrijfsverzekeringen.
  • Hoe werkgevers en bedrijven hun activiteiten en gemeenschappen veiliger kunnen maken en hun impact wereldwijd kunnen vergroten.
  • Voorbeelden uit de particuliere sector van bedrijven zoals FedEx, Johnson en Johnson en mijnbouwbedrijven die samenwerken met iRAP om de veiligheid van wagenparken, wegen en scholen te verbeteren.
  • De methodologie van iRAP als de wereldwijd consistente veiligheidsnorm voor weginfrastructuur, aangenomen door VN-lidstaten.
  • Vaccins voor wegen en de Toolkit voor verkeersveiligheid als waardevolle bronnen voor mondiale bedrijven, wagenparkbeheerders en verkeersveiligheidsprofessionals om inzicht te krijgen in de risico's waarmee zij in landen worden geconfronteerd, de werkelijke menselijke en financiële kosten van verkeerstrauma's en de business case voor veiligere wegen.
  • Hoe iRAP samenwerkt met NETS-leden en de particuliere sector voor mondiaal welzijn – AiRAP, het ontsluiten van de kracht van big data en het verbinden ervan via een datamarktplaats met de mensen die van de informatie kunnen profiteren om wegen voor iedereen veiliger te maken.
  • Wie iRAP is en de methodologie en hulpmiddelen van de liefdadigheidsinstelling die beschikbaar zijn om de industrie, overheden, mobiliteitsclubs, ontwikkelingsbanken, verkeersveiligheids-ngo's en onderzoeksorganisaties in meer dan 100 landen te ondersteunen om hun wegen veiliger te maken.
  • Het mondiale potentieel in termen van menselijke en economische besparingen bij het behalen van de doelstellingen van de VN-lidstaten van >75% aan reizen op wegen met drie sterren of betere wegen in 2030.

“Verkeerstrauma’s vormen vaak het grootste gezondheids- en veiligheidsrisico op de werkplek voor werkgevers. Geen enkel land, geen enkele gemeenschap, geen enkele werkgever kan het zich veroorloven blind te zijn voor deze tragische sociale en financiële kosten”, aldus McInerney.

“We moeten de pandemie van verkeerstrauma’s personaliseren en weten dat de oplossingen bestaan. Door samen te werken kunnen we de veiligheid van de wegeninfrastructuur uit de dode hoek en in de schijnwerpers halen, zodat we allemaal de risico’s beter kunnen beheersen en uiteindelijk overheden kunnen aanmoedigen om wegen met een hoog risico te elimineren”, zei hij.

De NETS Talk Now: podcast voor verandering presenteert boeiende gesprekken met mondiale leiders en vernieuwers op het gebied van verkeersveiligheid, met als doel de vooruitgang van de verkeersveiligheid voor iedereen mogelijk te maken.

Het Netwerk van Werkgevers voor Verkeersveiligheid (NETTEN) is een samenwerkingsgroep met als missie het bevorderen van de verkeersveiligheid onder alle chauffeurs, werknemers en hun families, en de gemeenschappen waar werknemers wonen en werken. Tot het lidmaatschap van NETS behoren mondiale verkeersveiligheidsleiders uit de particuliere sector en de overheid, waarvan het wagenpark varieert van minder dan 100 tot meer dan 50.000 voertuigen.

Om meer manieren te ontdekken om naar de podcast te luisteren of om extra afleveringen te horen Klik hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!