Selecteer een pagina

Een Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank van 22.000 km (IDB) En Wereldbank ondersteunde iRAP-beoordeling is van start gegaan in Colombia onder leiding van de National Road Safety Agency (ANTW) en ondersteund door een iRAP geaccrediteerde leverancier APSA.

Het negen maanden durende project heeft tot doel weggedeelten met een hoog risico te identificeren en levensreddende investeringen te maximaliseren door tegenmaatregelen te selecteren en te prioriteren die de veiligheid op het netwerk verbeteren volgens de Sterbeoordeling resultaten en Investeringsplan voor veiligere wegen.

Training zal de technische capaciteit bij ANSV en andere overheidsinstanties ontwikkelen om iRAP-evaluaties te gebruiken om de verkeersveiligheid te verbeteren en de regering te ondersteunen bij het vaststellen van nationale beleidsdoelstellingen om levens te redden, afgestemd op de Globaal plan voor het tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid.

iRAP zal het project ondersteunen met kwaliteitsborging van de datacodering en -analyse, en training van lokaal personeel.

ANSV is de hoogste autoriteit voor de toepassing van het overheidsbeleid van de nationale overheid en streeft ernaar verkeersongevallen te voorkomen, terug te dringen en te beheersen door middel van administratieve, educatieve en operationele acties die het bewustzijn en de integratie vergroten.

In 2022 wil het Agentschap een benchmark zijn en toonaangevend zijn op het gebied van het openbare verkeersveiligheidsbeleid door zichzelf te positioneren als een zichtbaar instrument bij de preventie van verkeersongevallen, door middel van duurzaamheid in acties, plannen en controles, in overeenstemming met de ontwikkeling van technologie en teamwerk.

Volgens iRAP's Big Data-tool voor vaccins voor wegenJaarlijks komen in Colombia bijna 100.000 mensen om het leven of raken ernstig gewond bij verkeersongevallen, wat de economie $12 miljard dollar kost (WHO, 2015).

Het behalen van de VN-doelstellingen 3 en 4 voor meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in het land tegen 2030 zou jaarlijks 660.939 levens kunnen redden met een economisch voordeel van USD$69,3 miljard – $10 voor elke bestede $1 .

Afbeeldingen tegoed: iRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!