Selecteer een pagina

Na een succesvolle pilot heeft iRAP een Partner Portal gelanceerd om mondiale en nationale verkeersveiligheidsgegevens en -bronnen te delen en leiders van Road Assessment Programs (RAP's) over de hele wereld te versterken en met elkaar te verbinden.

Het iRAP Partner Portal is een online bron met beperkte toegang die informatie bevat over nieuws, kennis, training, projecten en succescijfers voor elk land, samen met belangrijke verkeersveiligheidsstatistieken. Het portaal stelt partners in staat om verbinding te maken in een forum en informatie bij te dragen om hun eigen nationale profielen te ontwikkelen voor het wederzijdse voordeel van iedereen.

De Portal en het onderliggende Partner Management Systeem iRAP Connect zijn het resultaat van de 5-sterren mondiaal verbindingsinitiatief gefinancierd door FedEx.

Het initiatief omvat meerdere fasen:

  • Ontwikkeling van iRAP Connect, een wereldwijd partnerbeheersysteem voor het opslaan en volgen van programma- en partnersuccessen in bijna 200 landen en 22.000 partners.
  • Ontwikkeling van een vijfsterrenstrategie voor mondiale verbindingen die het systeem en zijn datawijsheden gebruikt om mensen en middelen met elkaar te verbinden voor lokale RAP's met grote impact, en het testen van de strategie in India.
  • Ontwikkeling van een Celebration Success-pakket dat RAP-programma's in India en de wereld ondersteunt om het te implementeren Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 en het verwezenlijken van de mondiale doelstellingen van de VN voor driesterren- en betere wegen.

iRAP Global Program and Communications Manager Judy Williams zei: “iRAP Connect en het Partner Portal hebben ons vermogen als liefdadigheidsinstelling getransformeerd om onze partners te ondersteunen bij het elimineren van risicovolle wegen in landen en hun activiteiten en succes te volgen.

“Het kan vele jaren duren voordat verkeersveiligheidsprogramma's en verbeteringen aan de infrastructuur tot stand komen en er zijn veel partners bij betrokken die alleen en samenwerken. Het kunnen identificeren, verbinden en delen van deze kennis heeft het potentieel om RAP-partnerschappen een impuls te geven en veiligere wegen te garanderen en, belangrijker nog, levens te redden”, zei ze.

“Voor het eerst kan de Portal meer dan twintig jaar aan verzamelde kennis delen, waardoor onze RAP-gemeenschap organisatorische en geografische grenzen en beperkte middelen kan overstijgen, van de besten kan leren en kan samenwerken voor succes.

“Het is een gratis en doorzoekbare online opslagplaats die elk land kan gebruiken om zijn nationale informatie te beheren en te beschermen, en deze tegelijkertijd te delen voor het wederzijds voordeel van iedereen”, aldus Williams.

iRAP Connect en het Partner Portal zijn mogelijk gemaakt dankzij de genereuze financiële steun van FedEx en Stichting FIAen technische ondersteuning van het digitale transformatiebureau NTT Ltd en vrijwilligers Nick Davey en Rob Lupton.

Lisa Menuskin, Manager FedEx Global Citizenship, zei: “We werken al een aantal jaren met iRAP en we hebben gezien hoe effectief ze zijn in het repliceren van succesvolle verkeersveiligheidsprogramma's over de hele wereld. Dit geldt voor andere initiatieven die we hebben gefinancierd, waaronder IndiaRAP En-Sterrenwaardering voor scholen. Dit nieuwe portaal zal dienen om hun mondiale netwerk te versterken en hun prestaties bij het terugdringen van het aantal verkeersdoden en -gewonden te versnellen.”

Het portaal is een andere manier waarop iRAP partners en overheden ondersteunt bij het benutten van het Mondiale Plan om nationale en lokale actieplannen te ontwikkelen en te implementeren om het aantal verkeersdoden en -gewonden in de wereld tegen 2030 te halveren.

“iRAP Connect en het Partner Portal zullen cruciaal zijn voor het benutten van de middelen van onze liefdadigheidsinstelling en het versterken van “Partnerships for 2030 Impact” in onze visie voor een wereld zonder risicovolle wegen”, aldus mevrouw Williams.

“We zijn FedEx en onze Portal-partners zo dankbaar voor dit systeem en de verbeterde resultaten die het mogelijk zal maken langs de weg in gemeenschappen.”

NTT heeft iRAP Connect geprofileerd in hun suite van Casestudies van 'Technologie voor het goede' naast mondiale innovaties om de mysteries van het universum te ontrafelen, snelle COVID-reactie te bieden en illegale stroperij in Afrika op te sporen… om er maar een paar te noemen!

Neem voor informatie over het iRAP Partner Portal contact op met judy.williams@irap.org

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!