Selecteer een pagina

iRAP presenteerde deze week met trots, samen met speciaal VN-gezant voor verkeersveiligheid Jean Todt, mondiale AI-innovators en de International Telecommunication Union (ITU) bij de Vierde mondiale normensymposium (GSS) waarin wordt opgeroepen tot technische normen ter ondersteuning van de vooruitgang in de richting van mondiale sociaal-economische en milieudoelstellingen.

iRAP Productdirecteur James Bradford presenteerde op de AiRAP Initiatief dat gericht is op het versneld en intelligent vastleggen van verkeersveiligheidsbeoordelingsgegevens volgens de mondiale standaard. AiRAP zal gebruik maken van de vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning, vision-systemen, LIDAR, telematica en andere gegevensbronnen om kritische informatie te leveren over verkeersveiligheid, crashprestaties en investeringsprioritering voor alle weggebruikers.

Digitale leiders erkennen dat technische standaarden, ontwikkeld door geduldige, voortdurende samenwerking, een belangrijke basis vormen voor het benutten van opkomende technologieën voor het welzijn van iedereen op de planeet.

“Digitale technologieën bieden kansen, maar ook risico’s, waaronder risico’s voor de internationale orde – die onder druk staat en die we alleen kunnen garanderen door samen te werken”, aldus Z.E. Nele Leosk, voorzitter van de GSS-20 en de ambassadeur van Estland voor Digitale Zaken. .

GSS-20 – twee jaar vertraagd door de COVID-19-pandemie – heeft zijn conclusies voorgelegd aan de World Telecommunication Standardization Assembly (WTSA), die nu aan de gang is in Genève, Zwitserland.

ITU-lidmaatschapsgesprekken bij WTSA tussen 1 en 9 maart zullen de strategische richting van het ITU-werk op het gebied van normen beoordelen om tegemoet te komen aan de opkomende industriële en maatschappelijke behoeften.

 

Hoe technologie duurzame ontwikkeling kan dienen

Het eendaagse symposium onderstreepte acht belangrijke prioriteiten voor de mondiale normalisatiegemeenschap:

  1. Samenwerken aan standaarden voor duurzame digitale transformatie

's Werelds toonaangevende ontwikkelaars van internationale normen – ITU, de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) en de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) – moeten samen met tal van andere normalisatie-instellingen blijven samenwerken om de digitale transformatie te faciliteren en de standaardisatiekloven tussen ontwikkelde en ontwikkelende landen te overbruggen. landen.

  1. Ontgrendel het volledige potentieel van digitale transformatie voor duurzame ontwikkeling

Landen en bedrijven zullen duidelijke technologische en digitaliseringsrichtlijnen nodig hebben om effectieve klimaatactie te ondernemen, waarbij ze hun uitstoot terugdringen in overeenstemming met het Glasgow Climate Pact en de Overeenkomst van Parijs, samen met de Sustainable Development Goals (SDG’s) die de Verenigde Naties voor 2030 hebben opgesteld.

Als onderdeel hiervan riepen de conclusies van het symposium de ITU, ISO en IEC op om actief bij te dragen aan de energietransitie in de wereld, een traject voor het koolstofarm maken van de ICT-sector (informatie- en communicatietechnologie) te bieden, initiatieven voor een netto-nuluitstoot in 2050 te ondersteunen, en duidelijke normen ontwikkelen om de vooruitgang in de richting van de netto-nulverplichtingen te meten.

  1. Bevorder sectoroverschrijdende innovatie voor mensgerichte steden en gemeenschappen

United for Smart Sustainable Cities (U4SSC), een doorlopend initiatief ondersteund door ITU, de Economische Commissie voor Europa van de VN, UN Habitat en nog eens 14 VN-partners, biedt deskundige begeleiding voor digitale transformatie op stadsniveau en stimuleert samenwerking die al meer dan 150 steden heeft geleid om U4SSC Key Performance Indicators over te nemen op basis van ITU-normen.

  1. Maak de voortdurende digitale transformatie van de wereld duurzaam

Technische standaardisatie die duurzaamheid, circulariteit en veerkracht bevordert, zal de transitie naar een energie-efficiënte en uiteindelijk circulaire, afvalvrije economie helpen versnellen.

  1. Bevorder kunstmatige intelligentie (AI) voor de verkeersveiligheid

Connectiviteit speelt een beslissende en belangrijke rol bij het mogelijk maken van ondersteund en geautomatiseerd rijden en het garanderen van de verkeersveiligheid voor iedereen.

  1. Maak gebruik van digitale gezondheidszorgtechnologieën voor eerlijke toegang tot gezondheidszorg

Digitale gezondheidszorgsystemen kunnen de gezondheidszorgdiensten voor ouderen, armen en mensen in plattelandsgemeenschappen fundamenteel transformeren, patiënten empoweren, zorgverleners in staat stellen betere zorg te leveren en behandelingen voor iedereen verbeteren, vooral tijdens mondiale gezondheidscrises.

  1. Vergroot de financiële inclusie voor iedereen

Technische normen kunnen helpen de ICT-kosten te verlagen, de veerkracht van de digitale infrastructuur te vergroten en een hoog veiligheidsniveau voor financiële transacties te ondersteunen, in lijn met de resultaten van het Financial Inclusion Global Initiative van de ITU, de Wereldbank en het Comité voor Betalingen en Marktinfrastructuren (CPMI), met steun van de Bill & Melinda Gates Foundation.

  1. Versterk de normen om uitdagingen te overwinnen, kansen te maximaliseren, de digitale transformatie te versnellen en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te verwezenlijken

Ontwikkelingslanden worden geconfronteerd met uitdagingen bij het implementeren van normen en raamwerken om de digitale transformatie te versnellen – een beperking die wordt aangepakt door een ITU-programma, Bridging the Standardization Gap.

 

Onderhouden van technische samenwerking

Deelnemers aan het symposium van 28 februari wisselden van gedachten over de prioriteiten voor de standaardisatietak van de ITU tijdens de komende studieperiode 2022-2024.

Ambassadeur Leosk, de eerste vrouw die de GSS-voorzitter bekleedde, benadrukte de noodzaak om altijd door te gaan met technische standaardisatie. ‘Laten we blijven bouwen aan een toekomst die vrijer, duurzamer, inclusiever en vreedzamer is’, zei ze.

Download de conclusies van het Global Standards Symposium.

 

Lees meer over AiRAP en plannen voor de toekomst hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!