Selecteer een pagina

Implementatie van de iRAP-methodologie door het Nationale Ministerie van Transportinfrastructuur (DNIT) is gecertificeerd met het inov@BR-zegel, van de Braziliaanse ministerie van Infrastructuur.

Inov@BR bestaat uit de Beleid voor de modernisering van de federale snelwegtransportinfrastructuur, die tot doel heeft de veiligheid en logistieke efficiëntie van federale snelwegen te garanderen.

De strategie van de federale overheid is erop gericht het aantal en de ernst van verkeersongevallen te verminderen en internationale normen voor verkeersveiligheid en innovatie op federale snelwegen te bereiken.

iRAP-codificatie maakt deel uit van het inov@BR-programma dat verband houdt met de pijler Verkeersveiligheid.

De uitvoering van de iRAP-methodologie by DNIT is gebaseerd op de beoordeling van snelwegen met behulp van het Star Rating-classificatiesysteem, waarbij de veiligheid van alle gebruikers centraal staat.

Het draagt bij aan het verminderen van het aantal en de ernst van ongevallen, het verbeteren van de veiligheid op bergopwaartse en bergafwaartse trajecten van snelwegen en het uitbreiden van acties die het comfort en de veiligheid van snelweggebruikers en automobilisten bevorderen.

De iRAP-methodologie maakt gegevensverzameling, codering en classificatie van federale wegvakken voor de veiligheid mogelijk – een wegvak met één ster is het minst veilig, terwijl een wegvak met vijf sterren het veiligst is – waardoor het mogelijk wordt om de behoeften aan verbetering van de verkeersveiligheid te identificeren voor hoge kwaliteit. risicovolle weggedeelten.

“Codering met behulp van de iRAP-methodologie maakt prioritering mogelijk van investeringen die de risico’s met betrekking tot infrastructuur proberen te verminderen”, benadrukt de directeur Planning en Onderzoek bij DNIT en BrazilRAP Lead, Luiz Guilherme Rodrigues de Mello.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei: “We feliciteren het geweldige werk van de Braziliaanse regering als onderdeel van hun inov@BR-programma om de veiligheid en efficiëntie van federale wegen in het land te moderniseren.

“iRAP is trots en vereerd om het officiële inov@BR-zegel te ontvangen van het Ministerie van Infrastructuur, dat ernaar streeft internationale normen voor verkeersveiligheid te bereiken die het aantal en de ernst van verkeersongevallen in Brazilië verminderen.

“Het is geweldig om te zien dat de wereldwijde iRAP-standaard en de bijbehorende tools voor sterbeoordeling, investeringsplanning en prestatietracking worden toegepast door DNIT en lokale partners in heel Brazilië als onderdeel van hun lokaal geleide BrazilRAP-programma.

“We kijken uit naar hun aanhoudende succes terwijl we samenwerken om een Brazilië te creëren dat vrij is van risicovolle wegen en bij te dragen aan de mondiale doelstellingen voor 3-sterren of betere wegen en een halvering van het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030”, zei hij.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!