Selecteer een pagina

De winnaars van de 2021 Subsidies van het FIA School Assessment Program (onderdeel van de Transformatiesubsidies), ondersteund door de Stichting FIA, zijn aangekondigd door FIA Mobiliteit.

Er zal bijna € 250.000 aan tien autoclubs over de hele wereld worden verstrekt ter ondersteuning van activiteiten ter bescherming van kinderen en jongeren, vooral op weg naar school. Het FIA School Assessment Program wordt geleverd met de steun en expertise van de Sterbeoordelingen voor schoolbeoordelingsprogramma (SR4S) ontwikkeld door een langetermijnpartner van de FIA Foundation, iRAP. 

De 10 FIA-clubs zullen in het land werken om veilige straten te ondersteunen met een reeks interventies en programma's op het gebied van:

Aggie Krasnolucka, programmamanager van de FIA Foundation, zei: “De reis naar school is vol risico’s – letsel op de weg is de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen ouder dan vijf jaar. De FIA Road Safety-subsidies ondersteunen het cruciale werk van autoclubs die echte, haalbare en repliceerbare veranderingen op het terrein doorvoeren.”

Rafaela Machado, Star Rating for Schools Global Coordinator, zei: “iRAP is verheugd om samen te werken met de FIA en de FIA Foundation om clubs te helpen 5-sterren schoolreizen te realiseren. Clubs hebben nu de mogelijkheid om levensreddende infrastructuur te implementeren en succesvolle interventies en hun impact voor kinderen die naar school lopen te demonstreren.”

Aleksandra Golovliova, beleids- en campagnemedewerker, voegde hieraan toe: “Iedereen moet recht hebben op een veilige reis naar school. In samenwerking met iRAP en FIA Foundation ondersteunt de FIA haar leden graag bij het implementeren van gerichte acties ter plaatse die dagelijks bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid van kinderen. Het School Assessment Program stelt clubs in staat te pleiten voor de infrastructuur en gedragsverbeteringen die de levens van kinderen wereldwijd zullen redden.”

De uitvoering van de subsidieprojecten zal worden ondersteund door de gratis FIA School Assessment Toolkit, een speciale webgebaseerde repository die FIA-clubs door de belangrijkste stappen begeleidt om een schoolbeoordeling uit te voeren. Het biedt de kennis, richtlijnen en sjablonen die nodig zijn voor het plannen, voorzien van middelen, toepassen en pleiten voor de upgrades die de levens van kinderen zullen redden met een reis van 5 sterren of beter naar school.

Origineel artikel van FIA Foundation: https://www.fiafoundation.org/blog/2021/august/10-projects-for-safer-school-streets-launch-with-fia-school-assessment-programme-grants

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!