Selecteer een pagina

De Australische regering heeft nog eens $183 miljoen toegewezen aan een vierbaans rondweg rond Tiaro aan de Bruce Highway in Queensland, waardoor het totale budget voor het project op $268,8 miljoen komt.

Vicepremier en minister van Infrastructuur, Transport en Regionale Ontwikkeling, Michael McCormack, zei dat de nieuwe inzet van de federale regering de toenemende capaciteit van de huidige en toekomstige verkeersbehoeften zou ondersteunen.

“De voorgestelde bypass zal een groot deel van de zware voertuigen uit de gemeente Tiaro verwijderen, waardoor de veiligheid en leefbaarheid voor de bewoners wordt verbeterd en de snelweg toekomstbestendig wordt gemaakt voor de komende jaren”, aldus de heer McCormack.

“Sinds maart 2020 zijn er veldonderzoeken gaande binnen het studiegebied van de bypasscorridor, om te helpen bij het identificeren van de beste uitlijning voor deze nieuwe snelweg.

“We blijven investeren in cruciale projecten zoals deze in het kader van onze recordpijplijn voor infrastructuurinvesteringen van $110 miljard, die een belangrijke pijler is van het toonaangevende economische herstel van Australië.”

Federaal lid voor Wide Bay en vice-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Llew O'Brien, zei dat de financieringstoezegging van de federale regering voor een vierbaansbypass een grote overwinning was voor de verkeersveiligheid, een aanzienlijke economische impuls voor de Fraser Coast, en een overwinning voor het gezond verstand.

“De bypass zal de verkeersveiligheid dramatisch verbeteren met een vierbaans verdeelde weg die frontale botsingen zal voorkomen. Het zal het verkeer de ruimte geven om zich te verplaatsen in het geval van een storing, en de immuniteit tegen overstroming verbeteren om het verkeer in beweging te houden wanneer de Mary River overstroomt”, aldus de heer O'Brien.

“De industrie en de productie zijn afhankelijk van een veilig en efficiënt transportnetwerk en een vierbaansweg rond Tiaro zal de draagkracht van dit traject vergroten, wat nieuwe banen en kansen zal creëren in Tiaro en Maryborough om de economie van Fraser Coast te laten groeien.

"De bypass zal ook de voorzieningen van Tiaro verbeteren door vrachtwagens uit de stad te verwijderen die er gewoon doorheen rijden, waardoor de veiligheid en leefbaarheid in de gemeenschap toenemen."

De heer O'Brien zei dat hij gelooft dat de Tiaro-bypass de volgende logische stap is om de vier rijstroken van Curra naar Maryborough uit te breiden, vooral omdat deze door een groene corridor loopt.

“Duizenden mensen hebben hun steun betuigd door op te roepen tot een veiligere vierbaans-bypass en ik ben blij dat de federale regering naar hen heeft geluisterd en ons deel van de financiering voor dit cruciale project heeft toegezegd.

“Iedereen die de vierbaansweg rond Tiaro niet steunt, zet Maryborough en de weggebruikers in de regio niet op de eerste plaats.

“Dit is een zwaar bevochten campagne geweest en ik geef de eer aan Denis Chapman voor het verdedigen van twee petities, aan de Fraser Coast Council en lid van Gympie Tony Perrett voor het uiten van hun zorgen aan de deelstaatregering, en aan elk gemeenschapslid dat zijn of haar handtekening heeft gezet. of deelden hun mening over dit belangrijke project.

“We hebben nu federale financiering van de coalitieregering voor dit project en ik kijk ernaar uit dat de deelstaatregering zo snel mogelijk plannen voor de vierbaans-bypass naar voren brengt om dit cruciale project werkelijkheid te maken.”

De Business Case van het project zal naar verwachting eind 2021 gereed zijn en zal bepalend zijn voor het opleveringsschema.

Bron afbeelding: ABC Wide Bay

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!