Selecteer een pagina
iRAP feliciteert de regering van Vietnam met de vrijlating van hun Nationale Verkeersveiligheidsstrategie 2021-2030 met driesterren- of betere doelstellingen voor nieuwe en bestaande wegen, in lijn met de UN Global Road Safety Performance Doelstellingen 3 en 4.
 
De strategie, die is goedgekeurd door de premier, houdt in dat 100% van de nieuw aangelegde nationale snelwegen en provinciale wegen klasse III of hoger moet zijn en dat 75% van de totale lengte van het nationale wegennet 3 sterren of meer moet bereiken volgens de normen van het mondiale wegennet van iRAP. verkeersveiligheidsbeoordelingsprogramma.
 
Met een visie tot 2045 beoogt de Strategie het aantal doden en gewonden als gevolg van verkeersongevallen jaarlijks op duurzame wijze met 5 tot 10 procent terug te dringen.
De iRAP-methodologie is voor alle landen gratis te gebruiken, bij ons Mondiale infrastructuur-KPI's het verstrekken van de beleidsroutekaart en aanbevolen maatstaven voor het meten van succes. Regeringen die hun verkeersveiligheidsstrategieën en actieplannen opstellen, kunnen ondersteunende informatie vinden hier.
 
In maart 2019 heeft de Vietnamese regering werd de eerste die specifieke toezeggingen deed van actie om de SDG-doelstelling voor verkeersveiligheid tegen 2030 te verwezenlijken, tijdens een 'Round the World Roundtable' in Hanoi, bijgewoond door de speciale VN-gezant voor verkeersveiligheid, Jean Todt. De Vietnamese minister van Transport overhandigde een stokje met daarin de toezeggingen van het land om de doelstellingen te halen.
 
Volgens iRAP Vaccins voor wegen Big Data ToolHet bereiken van meer dan 75% aan reizen op 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers in Vietnam in 2030 zou jaarlijks 8.451 levens kunnen redden met een economisch voordeel van USD$82,4 miljard – $22 voor elke bestede $1.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!