Selecteer een pagina

De VN Global Road Safety Week begon gisteren met de Australische Nationale Verkeersveiligheidsweek lancering in Adelaide met als thema Lead the Way, Drive So Others Survive en waarin wordt opgeroepen tot een driesterren- of betere wegeninfrastructuur.

In heel Australië zullen de favoriete gebouwen, bruggen en iconen van het land deze week van 16 tot en met 23 mei elke avond geel oplichten ter nagedachtenis aan de 1.200 levens die verloren zijn gegaan en de ruim 44.000 mensen die elk jaar ernstig gewond raken op de Australische wegen.

Gemaakt door Peter Frazer van de Safer Australian Roads and Highways (SARAH) Group nadat zijn 23-jarige dochter op tragische wijze om het leven kwam bij een auto-ongeluk, gebruikt de Week – die wordt ondersteund door het Gemenebest, de staat, het territorium en lokale overheden, evenals belangrijke verkeersveiligheidsorganisaties en zakelijke partners – verschillende activiteiten om te vragen alle weggebruikers om verkeersveiligheidsstrijders te worden en na te denken over hoe ze al degenen die kwetsbaar zijn op de weg actief kunnen beschermen.

Peter Frazer zei: “Ik ben er trots op dat we deze week lang de nadruk hebben kunnen leggen op het voorkomen van doden en ernstig letsel op onze wegen en ik ben zo dankbaar voor elke organisatie die achter onze campagnes staat, omdat zij, net als wij, erkennen dat iedereen heeft het recht om elke dag, zonder uitzonderingen, veilig thuis te komen bij hun dierbaren.

“Helaas zijn er, ondanks onze inspanningen, meer dan 11.000 Australiërs gedood en ruim 360.000 ernstig gewond geraakt sinds mijn mooie dochter Sarah in februari 2012 werd vermoord. Het is eenvoudigweg niet acceptabel dat deze tragedies als betreurenswaardige maar normale situaties worden gezien. Omdat deze crashes vermijdbaar zijn, moeten we meer doen om ervoor te zorgen dat ze niet plaatsvinden. Als ze toch plaatsvinden, mogen de gevolgen niet zo ernstig zijn dat onschuldige mensen verminkt of gedood worden.

“Onze 'drive zodat anderen overleven!' thema vraagt iedereen op de weg om zijn eigen gedrag te monitoren en de veiligheid van alle mensen op de weg, vooral kwetsbare weggebruikers, te waarborgen. Daarom vragen we de Australische gemeenschap om op te treden en 'Road Safety Warriors' te worden, die niet alleen de veiligheid van anderen tot hun prioriteit maken, maar ook hun familie, vrienden en collega's beïnvloeden om hetzelfde te doen.

“Hoewel we onze wegensystemen moeten bouwen om ons in beweging te houden, moeten ze ook ontworpen zijn om ons bij elke bocht te beschermen. Onze infrastructuur en onze verkeersregels moeten worden ontworpen om ervoor te zorgen dat alle weggebruikers veilig thuiskomen, en net zo belangrijk is dat we een aanzienlijke culturele verandering nodig hebben van automobilisten en passagiers om zich in te zetten om iedereen op de weg actief te beschermen. Door samen te werken kunnen we iedereen veilig thuisbrengen bij hun dierbaren, elke dag, zonder uitzonderingen!”

Nationaal gelanceerd door het Hon Vincent Tarzia-parlementslid, minister van Politie, Hulpdiensten en Correctionele Diensten in Zuid-Australië, zal de Nationale Verkeersveiligheidsweek honderden initiatieven in het hele land zien die Australiërs aanmoedigen om zich in te zetten om iedereen veilig op weg naar huis te krijgen.

Het lanceringsevenement omvatte:

  • Verklaring van de gouverneur-generaal van Australië, Zijne Excellentie Generaal de geachte David Hurley AC DSC
  • Speciaal gezant van de Verenigde Naties voor verkeersveiligheid, de heer Jean Todt
  • Vice-premier van Australië en minister van Infrastructuur, Transport en Regionale Ontwikkeling, Michael McCormack, parlementslid
  • Voorzitter van de SARAH-groep, de heer Peter Frazer
  • Slachtoffer van een verkeersongeval en RAP-spreker van de Metropolitan Fire Service, Yudhi Mohan-Ram
  • Assistent-minister van Verkeersveiligheid en Goederenvervoer, The Hon Scott Buchholz MP
  • Chief Executive van het Ministerie van Infrastructuur en Transport (SA), de heer Tony Braxton-Smith
  • CEO van de South Australian National Football League (SANFL), de heer Darren Chandler
  • Minister van Verkeersveiligheid, het parlementslid Vincent Tarzia

De Australische gouverneur-generaal, Zijne Excellentie Generaal David Hurley, zei: “Verkeerstrauma’s en het verlies van mensenlevens als gevolg van verkeersongevallen zijn vermijdbaar.”

Vice-premier van Australië en minister van Infrastructuur, Transport en Regionale Ontwikkeling, Michael McCormack, parlementslid, deelde zijn eigen ervaring als journalist over dodelijke ongevallen in de Riverina, evenals details over de initiële investering van A$2 miljard van de regering in veiligere wegen en de meeste recente A$1 miljard extra begrotingstoezegging door de penningmeester.

President van de SARAH Group, de heer Peter Frazer, riep alle staats- en lokale instanties op om te blijven investeren in wegen met drie sterren of betere wegen.

Yudhi Mohan-Ram, slachtoffer van een verkeersongeval en RAP-spreker van de Metropolitan Fire Service, zei: "Gebroken botten genezen, maar emotionele littekens verlaten je nooit."

Vice-minister voor Verkeersveiligheid en Goederenvervoer, het Hon Scott Buchholz-parlementslid zei: “1.200 levens die verloren gaan op de Australische wegen zijn verschrikkelijk en vermijdbaar. Als we infrastructuurinvesteringen doen, zoals het verkeersveiligheidsfonds van A$3 miljard, en medianen en veiligere bermen aanleggen, redden we levens. Er is geen naam voor wanneer een ouder een kind verliest. Het mag gewoon niet gebeuren.”

De CEO van de South Australian National Football League, de heer Darren Chandler, zei dat SANFL bij elke club verkeersveiligheidsambassadeurs heeft. Iedereen kent elkaar en een trauma raakt een gemeenschap en club op een manier die ik niemand toewens.”

Er zijn veel manieren waarop Australiërs aan de Week kunnen deelnemen, en lokale evenementen zijn te vinden op de Website van de Nationale Week van de Verkeersveiligheid.

Voor informatie over andere UN Global Road Safety Week-evenementen die over de hele wereld plaatsvinden, klikt u op hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!