Selecteer een pagina

Het Maleisische Instituut voor Verkeersveiligheidsonderzoek (MIROS) en de International Road Assessment Programme (iRAP) hebben opnieuw getekend a Centrum van uitmuntendheid vandaag overeenstemming bereikt, waardoor RAP-protocollen en -modellen blijven profiteren van het op bewijs gebaseerde onderzoek dat door het Instituut wordt uitgevoerd.

Tijdens de virtuele ondertekeningsceremonie die vandaag werd gehouden tijdens de ASEAN Road Safety Week, waarbij de SOP zeer strikt werd nageleefd, zei MIROS directeur-generaal Honorary Assistant Commissioner (CD) Ir. Ts. Dr. Khairil Anwar bin Abu Kassim, adjunct-professor, zei dat we verheugd zijn om onze voortdurende samenwerking met iRAP als Centre of Excellence aan te kondigen naast 10 andere toonaangevende onderzoeksinstellingen.

“MyRAP, het wegenbeoordelingsprogramma voor Maleisië, is in 2019 gelanceerd en maakt gebruik van evidence-based Methodologie voor sterrenbeoordeling En instrumenten voor investeringsplanning om wegen met een hoog risico te beoordelen en investeringen in driesterren- of betere wegeninfrastructuur te informeren. We zijn blij betrokken te zijn bij het gebruik en de voortdurende ontwikkeling van de protocollen, en helpen ervoor te zorgen dat ze rekening houden met de nieuwste onderzoeken en technische innovaties”, aldus dr. Khairil.

Rob McInerney, CEO van iRAP, die via video aan het evenement deelnam, zei dat MIROS toonaangevend verkeersveiligheidsonderzoek uitvoert op het gebied van vijf pijlers, waaronder betere wegen en veiliger rijden, en dat MyRAP een regionale leider is in het verbeteren van de veiligheid van zijn wegennetwerk.

“Als lid van iRAP Mondiaal Technisch ComitéDe expertise van MIROS vormt de basis voor de iRAP-protocollen, -instrumenten en het innovatiekader dat gratis wordt aangeboden ten behoeve van alle landen.

“Slechts één gebied van de expertise van MIROS is de veiligheid van motorfietsen. Omdat 67 procent van het verkeer op de wegen in de wereld een onveilige score van 1 tot 2 sterren heeft wat betreft veiligheid voor motorrijders, is het onderzoek van MIROS waardevol voor het informeren van ons model voor deze groep weggebruikers en voor het redden van levens. MIROS ondersteunt het werk van MyRAP in samenwerking met ThaiRAP, IndiaRAP en ChinaRAP om de veiligheid van motorrijders in Azië te bevorderen”, aldus McInerney.

“We zijn er trots op om samen te werken met MIROS en al onze iRAP Centers of Excellence om de op bewijs gebaseerde mondiale standaard voor de veiligheid van weginfrastructuur te bieden ter ondersteuning van de verwezenlijking van VN-doelstellingen 3 en 4 tegen 2030 en om 450.000 levens per jaar te redden”, voegde hij eraan toe.

Luister naar de toespraak van Rob:

Voor meer informatie:

  • Klik hier voor informatie over de Centres of Excellence van iRAP in 11 landen.
  • Klik hier voor informatie over iRAP-protocollen
  • Klik hier voor recent MIROS-onderzoek met betrekking tot betere wegen en veiliger autoritten
  • Downloaden de MyRAP-casestudy.
  • Bekijk de video over hoe MyRAP, ChinaRAP, IndiaRAP en ThaiRAP werken om levens te redden in de Aziatische regio, met de wereldwijde steun van iRAP, FIA Foundation, Bloomberg Philanthropies en de Global Road Safety Facility.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!