Selecteer een pagina

De Tienstappenplan voor een veiligere wegeninfrastructuur in Tanzania en ervaringen met wegbeoordelingsprogramma's over de hele wereld zullen worden tentoongesteld op de tweede Smart Transport Infrastructures Summit (STIS2021) in Dar Es Salaam van 27-29 april.

Onder het thema "Adopting Emerging Technologies for Smart Transportation Infrastructures" zullen slimme innovaties, technologieën en onderzoek op verschillende transportmodi, waaronder lucht-, weg-, spoor- en waterwegen, worden gepresenteerd.

Een speciale sessie over het tienstappenplan voor een veiliger wegvervoerinfrastructuur omvat:

 • Het nieuwe decennium van actie voor verkeersveiligheid en het tienstappenplan Tanzania – Susanna Zammataro, directeur-generaal, Internationale Wegfederatie (IRF)
 • Verkeersveiligheidsbeheer: bouwen aan een robuuste strategie en actieplan
 • Opzetten van een Nationaal Road Assessment Program: ervaringen uit de hele wereld
  Rui Wang – ChinaRAP
  Jigesh Bhavsar, IndiaRAP
  Julio Urzua, BraziliëRAP
  Ahmed Ksontini -TunesiëRAP
 • Capaciteitsopbouw: de behoefte aan training, accreditatie en certificering

De Tanzaniaanse minister van Werken en Transport, HE Eng. Dr. Leonard Madaraka Chamuriho lanceerde officieel de Project “Tienstappenplan voor een veiligere wegeninfrastructuur”. in een online nationale workshop op 16 maart. Tanzania is het eerste land ter wereld dat de United Nations Road Safety Collaboration (UNRSC) Tien stappenbenadering. Het Ten Step Project, gezamenlijk gefinancierd door de Verkeersveiligheidsfonds van de Verenigde Naties (UNRSF) en de Mondiale Verkeersveiligheidsfaciliteit van de Wereldbank (GRSF), brengt de regering van Tanzania samen via de Ministerie van Werken, TANWEGEN, het Tanzaniaanse Agentschap voor Plattelands- en Stedelijke Wegen (TARURA), de Economische Commissie voor Afrika van de Verenigde Naties (UNECA), Wereldbank, Internationale Wegenfederatie (IRF), World Road Association (PIARC), Internationaal wegenevaluatieprogramma (iRAP), Tanzania Road Federatie (TARA), onderzoeksinstellingen, NGO's en belanghebbenden uit de sector.

Het STIS2021 Summit-programma zal de volgende thema's behandelen:

 • Slimme mobiliteit en duurzame transportdiensten (weg-, spoor-, lucht- en waterwegen)
 • Intelligente transportsystemen (ITS): technologieën en toepassingen
 • Technische innovatie en ontwerpen voor transportinfrastructuur: uitdagingen en kansen
 • Aanpassing aan klimaatverandering en transporttechnologieën
 • Transportinfrastructuur Veiligheidsplanning en -interventies (weg-, spoor-, lucht- en waterwegen)
 • Innovatieve financieringsinstrumenten voor transportinfrastructuur

De Hon. Eng. Dr. Leonard Chamuriho (MP) Minister van Werken en Transport, de Verenigde Republiek Tanzania is de eregast op de top.

STIS2021 wordt georganiseerd door B&F Globaal (Tanzania) in samenwerking met de Ministerie van Werken, Transport en Communicatie (Verenigde Republiek Tanzania), het National Institute of Transport (NIT-Tanzania), het Chartered Institute of Logistics & Transport (CILT Internationaal), MDS-adviesgroep (Maleisië) met technische ondersteuning door PIARC-World Road Association, de International Road Federation (IRF) en het Intelligent Transport Systems & Infrastructures Forum (ITSIF).

Voor meer informatie:

 • over het tienstappenplan voor een veiliger wegeninfrastructuurproject, klik hier.
 • op STIS2021, klik hier.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!