Selecteer een pagina

In augustus 2020 heeft de Algemene Vergadering van de VN dit aangenomen resolutie 74/299 “Het verbeteren van de mondiale verkeersveiligheid”, waarin het decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030 wordt afgekondigd, met als ambitieuze doelstelling om tegen 2030 ten minste 50% aan verkeersdoden en -gewonden te voorkomen. De WHO en de regionale commissies van de VN, in samenwerking met andere partners in de UN Road Safety Collaboration, ontwikkelen momenteel een actieplan voor het decennium, ter overweging door de lidstaten en andere belanghebbenden.

Het actieplan zal aansluiten bij de Verklaring van Stockholm, waarin het belang van een holistische benadering van de verkeersveiligheid wordt benadrukt, en wordt opgeroepen tot voortdurende verbeteringen in het ontwerp van wegen en voertuigen; verbetering van wetten en wetshandhaving op het gebied van gedragsrisico's zoals te hard rijden en rijden onder invloed; en het verstrekken van tijdige, levensreddende spoedeisende zorg voor de gewonden.

Dit nieuwe decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030 biedt een kans om de successen en lessen van voorgaande jaren te benutten en daarop voort te bouwen om meer levens te redden. Het actieplan zal naar verwachting tijdens de 6e VN Mondiale Verkeersveiligheidsweek vindt plaats van 17 tot en met 23 mei 2021.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!