Selecteer een pagina

EuroRAP Nieuws: Voor het eerst vertegenwoordigt een wegingenieur uit Rusland GLONASS BDD, is verschenen op de lijst van 156 iRAP geaccrediteerde leveranciers van overal op de wereld.

De iRAP-methodiek, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, evalueert en wijst toe Sterbeoordelingen voor de infrastructuurveiligheidsprestaties van wegen voor alle weggebruikers: voertuigpassagiers, voetgangers, fietsers en motorrijders. Bovendien geeft het een objectieve inschatting van de kans op een ongeval en de ernst ervan.

In 2018 kwamen de VN-lidstaten, waaronder de Russische Federatie, overeen 12 mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid.

Tot de belangrijkste indicatoren tegen 2030 behoren Doelstellingen 3 en 4 streven ernaar dat alle nieuwe wegen worden aangelegd in overeenstemming met de driesterrennorm of hoger voor alle weggebruikers, en dat meer dan 75% wordt gereisd op wegen die gelijkwaardig zijn aan de driesterrennorm of hoger voor alle weggebruikers.

De aankondiging van deze doelstellingen, samen met het tweede VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030, onderstreept het succes van deze methodologie in de mondiale praktijk. Training en implementatie van het IRAP-programma is een belangrijk element op het gebied van de verkeersveiligheid in Rusland.

Rob McInerney, Chief Executive Officer van iRAP zei: “Voor de eerste keer heeft een bedrijf uit Rusland de iRAP-accreditatie behaald, en we zijn blij het bedrijf GLONASS BDD te mogen verwelkomen in het wereldwijde partner- en leveranciersnetwerk van iRAP. Elke dag werkt ons internationale team eraan om de wegen veiliger te maken en wij geloven dat het Russische team ook een grote bijdrage zal leveren door gebruik te maken van alle iRAP-protocollen.”

iRAP-programma's en projecten zijn in meer dan 100 landen geïmplementeerd. Meer dan 1.400.000 km wegen zijn in kaart gebracht met risico's, en meer dan 1.000.000 km wegen zijn beoordeeld met een ster, met bijbehorende investeringsplannen voor veiliger wegen.

In Rusland is tot nu toe 1.250 km met een ster beoordeeld en is $25 miljoen aan infrastructuurinvesteringen veiliger gemaakt dankzij de iRAP-methodologie.

rostec.ru/news/glonass-bdd-sovershenstvuet-metodologiyu-bezopasnosti-dorozhnogo-dvizheniya/

Over GLONASS BDD: 

GLONASS BDD ontwikkelt en implementeert intelligente transportsystemen met behulp van de GLONASS-infrastructuur. Hun doel is om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen en sterfgevallen op de Russische wegen te verminderen. GLONASS of “GLObal NAvigation Satellite System”, is een in de ruimte gestationeerd satellietnavigatiesysteem dat werkt als onderdeel van een radionavigatiesatellietdienst.

Over iRAP-accreditatie:

iRAP-accreditatie zorgt ervoor dat iRAP-beoordelingen wereldwijd op hetzelfde consistente hoge kwaliteitsniveau worden uitgevoerd. Geaccrediteerde consultants kunnen onderdeel worden van een markt van leveranciers die concurrerend kunnen bieden op het leveren van iRAP-specificatiediensten. Hoewel dit niet verplicht is, moedigen wij organisaties die iRAP-beoordelingen uitvoeren en/of opdracht geven aan om gebruik te maken van geaccrediteerde leveranciers. Klik hier voor meer informatie.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!