Selecteer een pagina

Dat heeft de FIA zojuist bekendgemaakt FIA Verkeersveiligheidsprogramma zal prioriteit geven aan de financiering van upgrades van schoolzones via de FIA Schoolbeoordelingsprogramma. De FIA School Assessment Toolkit is een online opslagplaats met de relevante acties en documenten voor het structureren van een schoolbeoordelingsproject met Star Rating for Schools (SR4S). Het biedt de kennis, richtlijnen en sjablonen die nodig zijn voor het plannen, voorzien van middelen, toepassen en pleiten voor de upgrades die de levens van kinderen zullen redden met een reis van drie sterren of beter naar school.

Wat is het FIA Road Safety Grants-programma?

Het FIA Road Safety Grants Program is een fonds dat in 2012 is opgericht met een schenking van de FIA Foundation ter ondersteuning van verkeersveiligheidsprojecten van FIA-leden. De subsidies zijn gericht op het versterken van de samenwerking tussen de FIA en de leden, op de vijf pijlers van de activiteiten van het VN-decennium van actie:

  • Verkeersveiligheidsbeheer,
  • Veiligere wegen en mobiliteit,
  • Veiligere voertuigen,
  • Veiligere weggebruikers en
  • Zorg na een crash.

Welke fondsen zijn beschikbaar?

Dankzij de jaarlijkse schenking van de FIA Foundation kunnen clubs de verkeersveiligheidsuitdaging op lokaal niveau aanpakken en het VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid ondersteunen. Het FIA Road Safety Grants Program omvat drie verschillende soorten projecten: Global Action, Transformation en Capacity Building.

Sinds 2012 heeft het Grants Program meer dan €7,2 miljoen toegekend ter ondersteuning van de verkeersveiligheidsprojecten van FIA Clubs over de hele wereld. Er zijn ruim 350 innovatieve verkeersveiligheidsinitiatieven gestart in meer dan 95 landen.

Wat kan dit voor u en uw schoolupgrades betekenen?

De FIA Schoolbeoordelingsprogramma zal een van de thematische prioriteitsgebieden zijn in het FIA Road Safety Grant Programme, met als doel FIA-leden te ondersteunen bij het upgraden van schoolzones. De maximale beschikbare financiering per project bedraagt € 25.000, die het volledige project kan dekken of naast andere bronnen de upgrade van minstens één schoolzone kan cofinancieren.

Inzendingen moeten aantonen dat ze volgen alle 10 FIA Schoolbeoordelingsprogramma stappen in hun project. 

Hoe solliciteren?

FIA-clubs kunnen zich aanmelden door zich te registreren op de Portal voor FIA Road Safety GrantsDe inschrijving is geopend en aanvragen kunnen tussendoor worden ingediend 8 maart en 28 april 2021.

Geen FIA-clublid?

We moedigen elke lokale NGO/organisatie aan om samen te werken met de lokale FIA-club om clubaanvragen te ondersteunen. Controleer de FIA-leden in elk land, en voel je vrij om dat te doen Neem contact op met FIA om in elke club een connectie met de juiste persoon te vragen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met fiatoolkit@fia.com

In 2020 heeft FIA regio II een FIA-subsidie van € 50.000 veiliggesteld om clubs te helpen bij het uitvoeren van de infrastructuurprojecten die zijn geïdentificeerd door de SR4S-beoordeling. AIP Foundation/AA Vietnam en AA Ceylon (AAC) zijn succesvol geweest in het binnenhalen van een FIA-subsidie voor het uitvoeren van infrastructuurwerkzaamheden om de veiligheid rondom scholen te verbeteren, onder leiding van SR4S. De Automobile Club Albanië is ook een twaalf maanden durend project gestart om meerdere scholen te beoordelen en er één op te waarderen als voorbeeld voor de autoriteiten.

Klik hier voor enkele mooie voorbeelden van SR4S-gerelateerde projecten onder leiding van FIA-clubs

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!